De Groene Afslag is de plaats waar onze geschiedenis, het heden en een duurzame toekomst samenkomen. Waar verhalen, de moderne realiteit en toekomstdromen elkaar zullen versterken. De Groene Afslag gaat als aanjager, inspirator en facilitator de ‘huiskamer van de Gooi & Vechtstreek’ ten dienste stellen van toekomstbestendige initiatieven. Als alles een beetje meezit groeit het uit tot een creatief, groen en sociaal ‘landmark’ in het groene hart van het land.

Laten we niet alleen de vruchten plukken van de natuur om ons heen, maar laten we er ook voor zorgen. En tegelijkertijd ook een beetje beter nadenken over alle ‘bomen’ op aarde, want zonder die natuur hebben we helemaal niets, nakkes, nada, dan houdt alles op.

Wil jij De Groene Afslag helpen, steunen en de beweging naar een circulaire economie lokaal of landelijk een zwengel geven? Heb je ideeën voor een groen project dat ons kan verrijken, kun je inspireren, ben jij een voorbeeld voor ons allen, heb je de middelen of toegang tot fondsen? Weet je (bouw)materiaal te liggen waar we mee kunnen bouwen? Bouwafval of ‘dode voorraad’? En heb je tijd?

Neem contact op met weeswelkom@degroeneafslag.nl en we laten snel iets horen.

Heel veel kan ons verder helpen om een succes van De Groene Afslag te maken. Ons aller succes, want De Groene Afslag is er door en voor ons allemaal.

Met vriendelijke groet, namens het hele team,

Lucas Mol

 
DGA-zwart-website.png
 

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 113-A
1251 AV Laren
weeswelkom@degroeneafslag.nl
+31 (0) 6 - 2000 55 99 
 

Guus en Lucas zijn de aanjagers van De Groene Afslag.

Guus is geboren Gooier, zijn opa Erfgooier. Hij studeerde Europese bosbouw in Arnhem en heeft sinds 1986 een eigen bedrijf in het beheer van bossen en bomen en handelt in inlands hout. Al Jaren werkt hij voor Natuurmonumenten en het GNR in het kader van bosonderhoud en is hij o.a. leverancier van lokaal hout en houten stads- of eigenlijk bosmeubilair.

Lucas woont sinds 2007 jaar in ’t Gooi, waar hij een duurzaam ondergronds huis bouwde aan de Crailoseweg in Huizen. Van origine is hij kunsthistoricus. Hij was conservator beeldende kunst in het Groninger Museum en heeft diverse horecazaken bedacht en gerund. Hij is al jaren reclame creatief, communicatie strateeg en conceptueel denker. Tot voor kort was hij oprichter en managing partner van reclame & PR-bureau Being There in de Vondelkerk te Amsterdam.


Fotografie

De prachtige foto's op de website zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door fotograaf Marie-Claire Greve. Kijk voor nog meer moois op: www.marieclairegreve.com.