Het gebouw wordt ten dienste gesteld van toekomstbestendige initiatieven en speelt een centrale rol bij De Groene Afslag. Als aanjager, inspirator en facilitator willen we daar de circulaire economie een zetje gaan geven. Gecombineerd met een flinke dosis creativiteit en humor. Naast een bijzondere ontmoetingsplek in ’t Gooi, vlak langs de A1, willen wij vanaf hier ook de beweging in de lokale samenleving, de Gooi & Vechtstreek, maar ook nationaal, een podium bieden. Letterlijk & figuurlijk. Een podium waar burgers en het bedrijfsleven zich laten inspireren, maar vaak ook anderen komen inspireren. De Groene Afslag is ook een horecaconcept langs één van ’s lands belangrijkste snelwegen, de A1, in het hart van ’t Gooi en een zeer inspiratievolle brainstormlocatie voor bedrijven en instellingen die inzien dat het anders moet en kan.

De Groene Afslag is een social enterprise, een financieel degelijke organisatie waarbij de commerciële en de ideële doelen hand in hand gaan. Een verrassende ontmoetingsplaats voor mensen met bijzondere ideeën over een gezonde toekomst voor ons allemaal, waarbij de circulaire economie centraal staat. Als social enterprise zullen we samen met o.a. de gemeenten in de regio, de Tomin Groep en het UWV zoveel mogelijk mensen met afstand tot de arbeidsmarkt extra kansen bieden, als werknemer en als ondernemer, hopelijk meer dan 30% van alle betrokkenen.

 

Credits De Groene Afslag

Het initiatief voor De Groene Afslag komt van Guus Blessing en Lucas Mol.

Guus is geboren Gooier, zijn opa Erfgooier. Hij studeerde Europese bosbouw in Arnhem en heeft sinds 1986 een eigen bedrijf in het beheer van bossen en bomen en handelt in inlands hout. Al jaren werkt hij voor Natuurmonumenten en het GNR in het kader van bosonderhoud en is hij o.a. leverancier van lokaal hout en houten stads- of eigenlijk bosmeubilair.

Lucas woont sinds 2007 in ’t Gooi, waar hij een duurzaam ondergronds huis bouwde. Hij is kunsthistoricus. Hij was conservator beeldende kunst in het Groninger Museum en heeft diverse horecazaken bedacht en gerund. Hij is al jaren reclame creatief, communicatie strateeg en conceptueel denker. Tot voor kort was hij oprichter en managing partner van reclame & PR-bureau Being There in de Vondelkerk te Amsterdam.

Fotografie

De prachtige foto's op de website zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door fotograaf Marie-Claire Greve. Kijk voor nog meer moois op: www.marieclairegreve.com