Sociale onderneming
 

De Groene Afslag is een ‘social enterprise’, een combinatie van een BV en een stichting. Een sociale onderneming, dat wil zeggen, een financieel degelijke organisatie waarbij de commerciële en de ideële doelen hand in hand gaan, elkaar versterken. Een gezonde ‘profit’ voor en met een gezonde kijk op de ‘planet’ en de ‘people’.

Als social enterprise zullen we samen met o.a. de gemeenten in de regio, de Tomin Groep en het UWV zoveel mogelijk mensen met afstand tot de arbeidsmarkt extra kansen bieden, als werknemer en als ondernemer, hopelijk meer dan 30% van alle betrokkenen.

Huiskamer van de Gooi & Vechtstreek

Het is een ontmoetingsplaats waar je verduiveld lekker kan eten en drinken, liefdevol klaargemaakt met zoveel mogelijk ingrediënten uit de buurt en van het seizoen. Je kan er hout uit je ‘eigen’ bos komen halen, maar ook kunst en ‘upcycled’ design kopen. Je doet inspiratie op hoe je je huis, je huishouden, eigenlijk je levensstijl kunt verduurzamen.

De Groene Afslag helpt ook bedrijven, gemeentes en instellingen om strategisch te vergroenen, want alleen een ledlamp indraaien is not good enough. Er staan op afroep groene strategen klaar met heel veel kilometers op de teller. Die mee denken, maar ook doen, want ze kunnen de groene plannen helpen implementeren.

Podium voor circulaire economie

Het gebouw wordt ten dienste gesteld van toekomstbestendige initiatieven. Als aanjager, inspirator en facilitator willen we daar de circulaire economie een zetje gaan geven. Een ontmoetingsplaats waar ook andere maatschappelijke issues in de politiek, de ethiek, in de zorg en in het bedrijfsleven op de agenda kunnen staan.

‘Groene’ MKB-ers, allerlei lokale initiatieven, het Goois Natuurreservaat en andere natuurorganisaties zullen er op een voetstuk geplaatst worden. Daarnaast ook nationale duurzame iconen zoals o.a. MVO Nederland, De Groene Zaak, Het Groene Brein, het NatuurCollege en The Circle Economy en The Impact Hub zullen in het licht gezet worden. Zij zullen daardoor ook bijdragen aan de programmering van het gebouw. Zodat er iedere keer weer iets anders te zien, te horen, te beleven en waarschijnlijk ook te leren valt.