RECYCLE SINT
Nov
19
7:00 PM19:00

RECYCLE SINT

Waarom zou je elk jaar alles nieuw kopen als je ook kunt ruilen en tegelijkertijd die ontiegelijke speelgoedberg in je huis verkleint? Recycle Sint wil dat zoveel mogelijk families meedoen en speelgoed een tweede leven geven op de speelgoedruilmarkt. Het is dé manier om het Sinterklaasfeest duurzaam én voordelig te vieren.

Wil je komen naar de Speelgoedruilmarkt ? Sprokkel dan snel alle spelletjes en speelgoed bij elkaar waar jouw kind niet meer naar omkijkt en breng ze mee. Want daar kan een ander kind heel blij van worden. En jouw kind wordt weer hartstikke stapeldolgelukkig met het nieuwe speelgoed van een ander. Mooi toch?

HOE HET WERKT:
- Neem je speelgoed mee dat in goede staat, netjes en schoon is (maximaal 1 doos of shopper per persoon)
- We nemen geen knuffels aan
- Voor elk stuk speelgoed dat je inbrengt, mag je iets anders mee terug nemen
- Het mogen echt vintage items zijn, maar ook spullen waar nauwelijks mee gespeeld is;
- Alles wat overblijft wordt aan de Voedselbank geschonken!

Inleveren van het speelgoed kan tussen 19.00 en 19.30 uur.
Ruilen van je bonnen gebeurt tussen 19.30 en 21.00 uur.

www.recylcesint.org

View Event →
EEN AVOND MET TWEE DUURZAME VISIONAIRS
Nov
27
5:30 PM17:30

EEN AVOND MET TWEE DUURZAME VISIONAIRS

Een viewing van de bejubelde documentaire Down To Earth met na afloop een bijzondere lezing van regisseur Rolf Winters over Wisdom Based Leadership.

Na een korte pauze komt een andere duurzame visionair op het podium: Babette Porcelijn, die die héél down to earth haar inzichten deelt en met concrete stappen komt hoe we onze vaak verborgen impact op de planeet kunnen verkleinen. Twee zeer speciale denkers (en doeners) op één avond. Meemaken en daarbij zijn!
TICKET: € 19,50 voor entree, film, lezingen en maaltijdsoep >> https://bit.ly/31llPOj

View Event →

VPRO Tegenlicht Meet up Gooi
Nov
5
8:00 PM20:00

VPRO Tegenlicht Meet up Gooi

Praat mee over de VPRO Tegenlicht-uitzending 'Hong Kong's nieuwe helden'.

HONG KONG'S NIEUWE HELDEN
Een intieme kennismaking met de jonge actievoerders in Hongkong, die nu al zes maanden strijden tegen het machtige China. Met een indrukwekkend uithoudingsvermogen zetten zij succesvol nieuwe middelen en tactieken in om de toekomst van hun stad veilig te stellen. Wat kunnen wij van ze leren?

Wees welkom vanaf 19.30 uur, waarna we om 20.00 uur naar aanleiding van fragmenten in gesprek gaan over het thema van het VPRO Tegenlicht programma. Inspireren, discussiëren, motiveren!

Gratis toegang! Aanmelden kan via: https://bit.ly/31X8ImE

View Event →
FAIR FASHION FILMAVOND
Oct
31
to Nov 1

FAIR FASHION FILMAVOND

'THE POSITIVE CHAIN OF CHANGE' met filmmaker Chanel Trapman

Tijdens de Fairtrade Week organiseren De Groene Afslag en werkgroep Fairtrade Gooise Meren een film- en debatavond rondom fair fashion. Een inspirerende avond vol mode, verhalen van ondernemers (o.a. MUD Jeans) en shoptips van fashionista’s.

TICKETS € 6,- >> https://bit.ly/2miPE3C

incl. drankje na afloop aangeboden door de werkgroep Fairtrade Gooise Meren.

View Event →
KIDS TIMMERWORKSHOP BIJ DE ALTIJDWERK   PLAATS
Oct
27
10:30 AM10:30

KIDS TIMMERWORKSHOP BIJ DE ALTIJDWERK PLAATS

Onder begeleiding van Iris en Jurjen van de AltijdWerkplaats duiken kids van 7 tot 14 jaar de timmerruimte in om te bouwen aan een knap vogelvoederplankje, uiteraard met resthout en ander materiaal dat een tweede leven verdient.

De vorige keren waren snel uitverkocht, dus zorg dat je erbij bent!

T I C K E T : €17,50 per kind >> https://bit.ly/2AQ25Y0

View Event →
VPRO Tegenlicht MEET UP Gooi
Oct
8
8:00 PM20:00

VPRO Tegenlicht MEET UP Gooi

Praat mee over de VPRO Tegenlicht-uitzending 'De zaak Shell'. Kijk om 19.00 uur in onze huisbios de aflevering nog eens na, en praat vanaf 20.00 uur aan de hand van fragmenten mee in het café-restaurant bij De Groene Afslag.

DE ZAAK SHELL

Het klimaatakkoord van Parijs stelt dat de CO2 uitstoot in 2050 gereduceerd moet zijn tot nul. Hoe verloopt de duurzaamheidstransitie van Shell? Wat is er nodig om zo’n groot internationaal bedrijf van koers te laten wijzigen? Bestaat de energiegigant überhaupt nog in 2050? En zo ja, wat voor een bedrijf zal het dan zijn? VPRO Tegenlicht volgt vier mensen die het verduurzamen van Shell als missie hebben: een klimaatadvocaat, een jonge aandeelhouder, een energiejournalist en een voormalig Shell bestuursvoorzitter.

Gratis toegang.

View Event →
UITVERKOCHT | WORKSHOP WILDPLUKKEN & KOKEN
Sep
7
10:00 AM10:00

UITVERKOCHT | WORKSHOP WILDPLUKKEN & KOKEN

Wie gaat er mee met de workshop Wildplukken en Koken van De Buitenkeuken?

Leoniek Bontje en Yvet Noordermeer geven al jaren inspirerende workshops voor mensen die de natuur opnieuw willen ontdekken.

Na deze workshop:

• Ben je in staat uiteenlopende eetbare planten te herkennen

• Weet je wat de gezondheidsvoordelen van wilde gewassen zijn

• Kun je met je eigen oogst gerechten bereiden

• Ga je naar huis met een volle maag, een hand-out van alle behandelde gewassen en recepten, zodat je thuis direct aan de slag kan.

Kosten: € 47,50 per persoon

Aanmelden kan via: https://de-buitenkeuken.nl/event/workshop-bij-de-groene-afslag-laren/

View Event →
LEZING 'GENADELOOS GESCHENK' DOOR MARYLENE SMEETS
Sep
5
6:00 PM18:00

LEZING 'GENADELOOS GESCHENK' DOOR MARYLENE SMEETS

Marylene Smeets geeft een lezing over haar boek "Genadeloos geschenk - uitgepakt in New York", dat verhaalt hoe zij haar diagnose multiple sclerose heeft overwonnen op een holistische manier.

Marylene woont sinds 1997 in New York, waar zij werkt op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties. In de eerste jaren na Marylenes diagnose waren haar symptomen zo serieus dat ze nauwelijks een paar blokken kon lopen op New Yorks hete en vochtige dagen, maar nu staat ze op de zogenoemde "oven days" te tennissen in Central Park. Inlooptijd voor de lezing vanaf 17.30 uur; aanvang ervan om 18.00 uur. Bij binnenkomst wordt jullie een drankje aangeboden.

GRATIS TOEGANG | AANMELDEN >> https://www.facebook.com/events/690816221331469/

View Event →
CIRCULAIRE KINDERKNUTSELWORKSHOP MET JUFSON
Aug
20
10:00 AM10:00

CIRCULAIRE KINDERKNUTSELWORKSHOP MET JUFSON

Hoera! JufSon, een begrip in knutselend Gooi, geeft op dinsdag 20 augustus van 10 tot 12.00 uur een (circulaire) kinderknutselworkshop bij De Groene Afslag. Voor creatievelingen van 5 tot 100 jaar.

Bij stralend weer zitten we lekker buiten, en zit het weer wat tegen dan zitten we droog in de ruimte van de AltijdWerkplaats.

€ 17,50 per persoon

Aanmelden kan via sonja@keultjes.info

View Event →
GRACHTENFESTIVAL BIJ DE GROENE AFSLAG
Aug
17
11:00 AM11:00

GRACHTENFESTIVAL BIJ DE GROENE AFSLAG

Op zaterdag 17 augustus strijkt het Grachtenfestival neer bij De Groene Afslag met het volgende mooie programma:

11.00 EN 13.00 UUR: FLAMENCO FAMILIEVOORSTELLING MET JEFF & CONCHITA

Dans mee met Jeff & Conchita! Dit dynamische duo neemt jong en oud mee naar de wereld van de opzwepende flamenco. Vergeet niet je feestelijke kleding aan te trekken: na afloop geeft Conchita een korte workshop flamencodans onder de muzikale leiding van Jeff!

16.00 UUR: VOORSTELLING BETWEEN US DOOR MASCHA & JEFF

Mascha van Nieuwkerk en Jeff Heijne spelen op zaterdag 17 augustus om 16:00 uur hun nieuwe programma: 'Between Us'. Een programma waarbij de twee totaal verschillende muzikale achtergronden van deze twee topmusici samenkomen.

Van Nieuwkerk is een klassiek geschoold cellist en Heijne een flamencogitarist. Deze twee werelden komen samen in dit wervelende concert, waarbij eigen werk van Heijne wordt gecombineerd met grote klassieke werken van Bartok en Fauré.

Combineer je komst met een heerlijk Groene Afslag lunchbuffet voor €15 per volwassene en voor kids de helft. Bezoek je even onze evenmenten Facebookpagina om te melden of je komt? >> https://bit.ly/2LSEKfh

View Event →
FESTIVAL DER VERBINDING WORDT VERPLAATST!
Jul
7
12:00 PM12:00

FESTIVAL DER VERBINDING WORDT VERPLAATST!

Het enthousiasme voor ons Festival der Verbinding was enorm hoog, we raakten een snaar, maar de kaartverkoop staafde het niet. Omdat we met minder dan 250 man vermoeden geen echt festivalgevoel te kunnen creëren hebben we vorige week na ampel beraad besloten de activiteiten van het festival een stukkie op te schuiven en over de zomer te tillen.

Het goede nieuws is dat het in de herfst wel gaat gebeuren en dat we zondag onze oranje leeuwinnen kunnen aanmoedigen.

View Event →
ASTRONAUT VAN RUIMTESCHIP AARDE
Jul
2
3:30 PM15:30

ASTRONAUT VAN RUIMTESCHIP AARDE

ASTRONAUT VAN RUIMTESCHIP AARDE

In de interactieve Green Elephant workshop word je uitgedaagd om te ervaren wat het betekent om astronaut van ruimteschip aarde te zijn. Met bijdrage’s van Joos Ockels, weduwe van Wubbo Ockels (Uitvinder/ Astronaut/Groene ondernemer) en Jasper Folmer (Wildernis Leiderschap Gids) waarbij ze stil staan bij de betekenis en het waarom van duurzaamheid. Bovendien in hoeverre de kijk van de mens op de (natuurlijke) wereld invloed heeft op zijn gedrag.  

Kom je ook voor inspiratie en samen met 25 deelnemers uit diverse bedrijven aan een duurzaamheidsvraagstuk werken? Kijk op www.greenelephant.nu voor meer informatie.

Tickets: € 50,- (particulier) en € 150,- (zakelijk) ex BTW >>https://forms.gle/ksNhCp2UDSKuzX3t6. Neem kosteloos 1 collega of klant mee. 

View Event →
BIO-BLOEM    SCHIKWORK  SHOP MET TOMA
Jun
27
7:30 PM19:30

BIO-BLOEM SCHIKWORK SHOP MET TOMA

TOMA BLOEMENSERVICE werkt met lokaal en biologisch geteelde bloemen van tuinderijen uit de regio. Biologische bloemen zijn sterk, prachtig van kleur en ruiken heerlijk! Op donderdag 27 juni leert Toma je persoonlijk hoe je hier een prachtig boeket van kan schikken. Schik een handgebonden boeket of neem je eigen favoriete vaas mee.

€ 37,50 p.p. incl. boeket

Tickets: https://bit.ly/2Ho0NHZ

View Event →
INTRODUCTIELEZING DARWIN & DRINKS
Jun
27
7:00 PM19:00

INTRODUCTIELEZING DARWIN & DRINKS

Wil je graag meer weten over hoe het werkt in de plantenwereld? Kom dan naar de introductielezing van Darwin & Drinks, het begin van een bijzondere lezingenreeks van botanisch filosoof Norbert Peeters.


Onder het genot van een drankje begeleidt Norbert je door de plantenwereld van Darwin. Hij leert je over de rol van insecten bij bloembestuiving, de bevruchting van orchideeën en de eetgewoontes van vleesetende planten. Norbert Peeters is een begenadigd verteller. Je kunt niet anders dan ademloos naar hem luisteren en uiteindelijk net zo enthousiast over het plantenrijk raken als Darwin zelf. 

TICKETS: € 8,70 P.P. > https://bit.ly/2HYvLGT

View Event →
CREATIEF MET RESTHOUT - VADERDAG
Jun
9
1:00 PM13:00

CREATIEF MET RESTHOUT - VADERDAG

Jongens, meisjes, stroop de mouwen maar op want we gaan weer creatief aan de slag met resthout! Onder begeleiding van onze vrienden van de AltijdWerkplaats gaan we dit keer aan de knutsel om iets moois te maken voor vaderdag.

Kids van 8 tot 14 jaar zijn welkom, maar ben je ietsje jonger én handig met een hamer, meld je dan ook gerust aan.

Vorige keer was de workshop uitverkocht, dus zorg dat je er snel bij bent.

TICKET: € 15 p.p. >> https://bit.ly/2wsScxB

View Event →
ZERO WASTE FESTIVAL & REPAIR CAFÉ
May
11
10:00 AM10:00

ZERO WASTE FESTIVAL & REPAIR CAFÉ

We komen om in onze zooi en gooien maar weg. Misschien moeten we wat minder kopen en slimmer met ons afval omgaan. Op zaterdag 11 mei staat De Groene Afslag in het teken van Zero Waste. Laat je kapotte spullen repareren bij het Repair Café, woon de documentaire en lezing bij van ‘Plastic Soup Surfer’ Merijn Tinga of van Emily-Jane Townley, die al jaren afvalvrij door het leven gaat en laat jezelf inspireren bij een van de diverse workshops om net dat tikje groener door het leven te gaan. 

Klik hier om een kaartje te kopen.

View Event →
UITVERKOCHT! Het verhaal van schrijfster Roxane van Iperen | 't Hooge Nest
May
5
2:30 PM14:30

UITVERKOCHT! Het verhaal van schrijfster Roxane van Iperen | 't Hooge Nest

Wees welkom bij het verhaal van Roxane van Iperen. Op 5 mei vieren we de vrijheid. We leven al bijna driekwart eeuw in vrede, en soms vergeten we hoe duur bevochten die vrijheid is. Op deze dag wil De Groene Afslag graag stilstaan bij de hardvochtige onderdrukking in de Tweede Wereldoorlog, maar vooral ook bij de moed van de mensen die ertegen opstonden.

View Event →