LEZING 'GENADELOOS GESCHENK' DOOR MARYLENE SMEETS
Sep
5
6:00 PM18:00

LEZING 'GENADELOOS GESCHENK' DOOR MARYLENE SMEETS

Marylene Smeets geeft een lezing over haar boek "Genadeloos geschenk - uitgepakt in New York", dat verhaalt hoe zij haar diagnose multiple sclerose heeft overwonnen op een holistische manier.

Marylene woont sinds 1997 in New York, waar zij werkt op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties. In de eerste jaren na Marylenes diagnose waren haar symptomen zo serieus dat ze nauwelijks een paar blokken kon lopen op New Yorks hete en vochtige dagen, maar nu staat ze op de zogenoemde "oven days" te tennissen in Central Park. Inlooptijd voor de lezing vanaf 17.30 uur; aanvang ervan om 18.00 uur. Bij binnenkomst wordt jullie een drankje aangeboden.

GRATIS TOEGANG | AANMELDEN >> https://www.facebook.com/events/690816221331469/

View Event →
WORKSHOP WILDPLUKKEN & KOKEN
Sep
7
10:00 AM10:00

WORKSHOP WILDPLUKKEN & KOKEN

Wie gaat er mee met de workshop Wildplukken en Koken van De Buitenkeuken?

Leoniek Bontje en Yvet Noordermeer geven al jaren inspirerende workshops voor mensen die de natuur opnieuw willen ontdekken.

Na deze workshop:

• Ben je in staat uiteenlopende eetbare planten te herkennen

• Weet je wat de gezondheidsvoordelen van wilde gewassen zijn

• Kun je met je eigen oogst gerechten bereiden

• Ga je naar huis met een volle maag, een hand-out van alle behandelde gewassen en recepten, zodat je thuis direct aan de slag kan.

Kosten: € 47,50 per persoon

Aanmelden kan via: https://de-buitenkeuken.nl/event/workshop-bij-de-groene-afslag-laren/

View Event →
LEZINGEN 'DARWIN & BRUNCH' DOOR NORBERT PEETERS
Sep
22
2:00 PM14:00

LEZINGEN 'DARWIN & BRUNCH' DOOR NORBERT PEETERS

Wil je graag meer weten over hoe het werkt in de plantenwereld? Kom dan naar Darwin & Drinks, een bijzondere lezingenreeks van botanisch filosoof Norbert Peeters.

Onder het genot van een drankje begeleidt Norbert je door de plantenwereld van Darwin. Hij leert je over de rol van insecten bij bloembestuiving, de bevruchting van orchideeën en de eetgewoontes van vleesetende planten. Norbert Peeters is een begenadigd verteller. Je kunt niet anders dan ademloos naar hem luisteren en uiteindelijk net zo enthousiast over het plantenrijk raken als Darwin zelf.

22 SEPTEMBER - BLOEMEN EN HUN BESTUIVERS
13 OKTOBER - DE REISLUSTIGHEID VAN ZADEN
24 NOVEMBER - PIENTERE PLANTEN
15 DECEMBER - VLEESETENDE PLANTEN

De lezingen zijn los te boeken of als reeks van 4.

Tickets vanaf €14,30 >> https://bit.ly/2GmPrmK

View Event →

CIRCULAIRE KINDERKNUTSELWORKSHOP MET JUFSON
Aug
20
10:00 AM10:00

CIRCULAIRE KINDERKNUTSELWORKSHOP MET JUFSON

Hoera! JufSon, een begrip in knutselend Gooi, geeft op dinsdag 20 augustus van 10 tot 12.00 uur een (circulaire) kinderknutselworkshop bij De Groene Afslag. Voor creatievelingen van 5 tot 100 jaar.

Bij stralend weer zitten we lekker buiten, en zit het weer wat tegen dan zitten we droog in de ruimte van de AltijdWerkplaats.

€ 17,50 per persoon

Aanmelden kan via sonja@keultjes.info

View Event →
GRACHTENFESTIVAL BIJ DE GROENE AFSLAG
Aug
17
11:00 AM11:00

GRACHTENFESTIVAL BIJ DE GROENE AFSLAG

Op zaterdag 17 augustus strijkt het Grachtenfestival neer bij De Groene Afslag met het volgende mooie programma:

11.00 EN 13.00 UUR: FLAMENCO FAMILIEVOORSTELLING MET JEFF & CONCHITA

Dans mee met Jeff & Conchita! Dit dynamische duo neemt jong en oud mee naar de wereld van de opzwepende flamenco. Vergeet niet je feestelijke kleding aan te trekken: na afloop geeft Conchita een korte workshop flamencodans onder de muzikale leiding van Jeff!

16.00 UUR: VOORSTELLING BETWEEN US DOOR MASCHA & JEFF

Mascha van Nieuwkerk en Jeff Heijne spelen op zaterdag 17 augustus om 16:00 uur hun nieuwe programma: 'Between Us'. Een programma waarbij de twee totaal verschillende muzikale achtergronden van deze twee topmusici samenkomen.

Van Nieuwkerk is een klassiek geschoold cellist en Heijne een flamencogitarist. Deze twee werelden komen samen in dit wervelende concert, waarbij eigen werk van Heijne wordt gecombineerd met grote klassieke werken van Bartok en Fauré.

Combineer je komst met een heerlijk Groene Afslag lunchbuffet voor €15 per volwassene en voor kids de helft. Bezoek je even onze evenmenten Facebookpagina om te melden of je komt? >> https://bit.ly/2LSEKfh

View Event →
FESTIVAL DER VERBINDING WORDT VERPLAATST!
Jul
7
12:00 PM12:00

FESTIVAL DER VERBINDING WORDT VERPLAATST!

Het enthousiasme voor ons Festival der Verbinding was enorm hoog, we raakten een snaar, maar de kaartverkoop staafde het niet. Omdat we met minder dan 250 man vermoeden geen echt festivalgevoel te kunnen creëren hebben we vorige week na ampel beraad besloten de activiteiten van het festival een stukkie op te schuiven en over de zomer te tillen.

Het goede nieuws is dat het in de herfst wel gaat gebeuren en dat we zondag onze oranje leeuwinnen kunnen aanmoedigen.

View Event →
ASTRONAUT VAN RUIMTESCHIP AARDE
Jul
2
3:30 PM15:30

ASTRONAUT VAN RUIMTESCHIP AARDE

ASTRONAUT VAN RUIMTESCHIP AARDE

In de interactieve Green Elephant workshop word je uitgedaagd om te ervaren wat het betekent om astronaut van ruimteschip aarde te zijn. Met bijdrage’s van Joos Ockels, weduwe van Wubbo Ockels (Uitvinder/ Astronaut/Groene ondernemer) en Jasper Folmer (Wildernis Leiderschap Gids) waarbij ze stil staan bij de betekenis en het waarom van duurzaamheid. Bovendien in hoeverre de kijk van de mens op de (natuurlijke) wereld invloed heeft op zijn gedrag.  

Kom je ook voor inspiratie en samen met 25 deelnemers uit diverse bedrijven aan een duurzaamheidsvraagstuk werken? Kijk op www.greenelephant.nu voor meer informatie.

Tickets: € 50,- (particulier) en € 150,- (zakelijk) ex BTW >>https://forms.gle/ksNhCp2UDSKuzX3t6. Neem kosteloos 1 collega of klant mee. 

View Event →
BIO-BLOEM    SCHIKWORK  SHOP MET TOMA
Jun
27
7:30 PM19:30

BIO-BLOEM SCHIKWORK SHOP MET TOMA

TOMA BLOEMENSERVICE werkt met lokaal en biologisch geteelde bloemen van tuinderijen uit de regio. Biologische bloemen zijn sterk, prachtig van kleur en ruiken heerlijk! Op donderdag 27 juni leert Toma je persoonlijk hoe je hier een prachtig boeket van kan schikken. Schik een handgebonden boeket of neem je eigen favoriete vaas mee.

€ 37,50 p.p. incl. boeket

Tickets: https://bit.ly/2Ho0NHZ

View Event →
INTRODUCTIELEZING DARWIN & DRINKS
Jun
27
7:00 PM19:00

INTRODUCTIELEZING DARWIN & DRINKS

Wil je graag meer weten over hoe het werkt in de plantenwereld? Kom dan naar de introductielezing van Darwin & Drinks, het begin van een bijzondere lezingenreeks van botanisch filosoof Norbert Peeters.


Onder het genot van een drankje begeleidt Norbert je door de plantenwereld van Darwin. Hij leert je over de rol van insecten bij bloembestuiving, de bevruchting van orchideeën en de eetgewoontes van vleesetende planten. Norbert Peeters is een begenadigd verteller. Je kunt niet anders dan ademloos naar hem luisteren en uiteindelijk net zo enthousiast over het plantenrijk raken als Darwin zelf. 

TICKETS: € 8,70 P.P. > https://bit.ly/2HYvLGT

View Event →
CREATIEF MET RESTHOUT - VADERDAG
Jun
9
1:00 PM13:00

CREATIEF MET RESTHOUT - VADERDAG

Jongens, meisjes, stroop de mouwen maar op want we gaan weer creatief aan de slag met resthout! Onder begeleiding van onze vrienden van de AltijdWerkplaats gaan we dit keer aan de knutsel om iets moois te maken voor vaderdag.

Kids van 8 tot 14 jaar zijn welkom, maar ben je ietsje jonger én handig met een hamer, meld je dan ook gerust aan.

Vorige keer was de workshop uitverkocht, dus zorg dat je er snel bij bent.

TICKET: € 15 p.p. >> https://bit.ly/2wsScxB

View Event →
ZERO WASTE FESTIVAL & REPAIR CAFÉ
May
11
10:00 AM10:00

ZERO WASTE FESTIVAL & REPAIR CAFÉ

We komen om in onze zooi en gooien maar weg. Misschien moeten we wat minder kopen en slimmer met ons afval omgaan. Op zaterdag 11 mei staat De Groene Afslag in het teken van Zero Waste. Laat je kapotte spullen repareren bij het Repair Café, woon de documentaire en lezing bij van ‘Plastic Soup Surfer’ Merijn Tinga of van Emily-Jane Townley, die al jaren afvalvrij door het leven gaat en laat jezelf inspireren bij een van de diverse workshops om net dat tikje groener door het leven te gaan. 

Klik hier om een kaartje te kopen.

View Event →
UITVERKOCHT! Het verhaal van schrijfster Roxane van Iperen | 't Hooge Nest
May
5
2:30 PM14:30

UITVERKOCHT! Het verhaal van schrijfster Roxane van Iperen | 't Hooge Nest

Wees welkom bij het verhaal van Roxane van Iperen. Op 5 mei vieren we de vrijheid. We leven al bijna driekwart eeuw in vrede, en soms vergeten we hoe duur bevochten die vrijheid is. Op deze dag wil De Groene Afslag graag stilstaan bij de hardvochtige onderdrukking in de Tweede Wereldoorlog, maar vooral ook bij de moed van de mensen die ertegen opstonden.

View Event →
OPENING WEEK
Feb
15
to Feb 22

OPENING WEEK

Vanaf vrijdag 15 februari is De Groene Afslag dagelijks geopend. Van 09.00 tot 18.00 uur. Ook in het weekend.Na 18.00 uur worden alle ruimtes gebruikt voor besloten evenementen en partijen.

Behalve een plek voor horeca, werken en vergaderen, wordt De Groene Afslag ook bij uitstek een locatie voor bijzondere evenementen. Denk aan workshops, films, festivals, educatieve scholenprogramma’s, aanschuiftafel-avonden, markten en nog veel meer. Bovendien kunnen lokale initiatieven er hun thuishonk vinden, bijvoorbeeld in samenwerking met onze buren van De Altijd Werkplaats; een werkplaats waar iedereen die energie (over) heeft welkom is: gepensioneerden, mensen die ‘tussen 2 banen zitten’, scharrelondernemers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, statushouders, jong volwassenen met ‘keuzestress’ tussen school of werk etc. De AltijdWerkplaats verbindt mensen waarbij we vooral goed willen doen voor groen.

GRAAG TOT SNEL

View Event →