INTRODUCTIELEZING DARWIN & DRINKS
Jun
27
7:00 PM19:00

INTRODUCTIELEZING DARWIN & DRINKS

Wil je graag meer weten over hoe het werkt in de plantenwereld? Kom dan naar de introductielezing van Darwin & Drinks, het begin van een bijzondere lezingenreeks van botanisch filosoof Norbert Peeters.


Onder het genot van een drankje begeleidt Norbert je door de plantenwereld van Darwin. Hij leert je over de rol van insecten bij bloembestuiving, de bevruchting van orchideeën en de eetgewoontes van vleesetende planten. Norbert Peeters is een begenadigd verteller. Je kunt niet anders dan ademloos naar hem luisteren en uiteindelijk net zo enthousiast over het plantenrijk raken als Darwin zelf. 

TICKETS: € 8,70 P.P. > https://bit.ly/2HYvLGT

View Event →
BIO-BLOEM    SCHIKWORK  SHOP MET TOMA
Jun
27
7:30 PM19:30

BIO-BLOEM SCHIKWORK SHOP MET TOMA

TOMA BLOEMENSERVICE werkt met lokaal en biologisch geteelde bloemen van tuinderijen uit de regio. Biologische bloemen zijn sterk, prachtig van kleur en ruiken heerlijk! Op donderdag 27 juni leert Toma je persoonlijk hoe je hier een prachtig boeket van kan schikken. Schik een handgebonden boeket of neem je eigen favoriete vaas mee.

€ 37,50 p.p. incl. boeket

Tickets: https://bit.ly/2Ho0NHZ

View Event →
ASTRONAUT VAN RUIMTESCHIP AARDE
Jul
2
3:30 PM15:30

ASTRONAUT VAN RUIMTESCHIP AARDE

ASTRONAUT VAN RUIMTESCHIP AARDE

In de interactieve Green Elephant workshop word je uitgedaagd om te ervaren wat het betekent om astronaut van ruimteschip aarde te zijn. Met bijdrage’s van Joos Ockels, weduwe van Wubbo Ockels (Uitvinder/ Astronaut/Groene ondernemer) en Jasper Folmer (Wildernis Leiderschap Gids) waarbij ze stil staan bij de betekenis en het waarom van duurzaamheid. Bovendien in hoeverre de kijk van de mens op de (natuurlijke) wereld invloed heeft op zijn gedrag.  

Kom je ook voor inspiratie en samen met 25 deelnemers uit diverse bedrijven aan een duurzaamheidsvraagstuk werken? Kijk op www.greenelephant.nu voor meer informatie.

Tickets: € 50,- (particulier) en € 150,- (zakelijk) ex BTW >>https://forms.gle/ksNhCp2UDSKuzX3t6. Neem kosteloos 1 collega of klant mee. 

View Event →
FESTIVAL DER VERBINDING
Jul
7
12:00 PM12:00

FESTIVAL DER VERBINDING

We leven in een jachtige tijd. We racen van hot naar her en jakkeren maar door. Zullen we eens een middag uit die tredmolen stappen? Stilstaan bij elkaar en al het moois dat we hier hebben? Om na een aantal bijzondere workshops en lezingen, presentaties en concertjes samen te eten en heerlijk te dansen. 

Er is een prachtig programma met allerhande bijzondere hoogtepunten…

…zo is er een Cacao Ceremony (door Michelle van Coevorden)

…klinkt er een cello op de hei (door The Wong Janice)

…laten we bomen op het eigen terras muziek componeren (door Bert Barten)

…is er de performance Please Touch (door Marjolein Zwakman)

…kom je alles te weten over Tantric 5 elements (door Humita Lotus)

…kan je Hutjemutje dansen (met een leuke DJ)

…mag je je eigen partydrug fabriceren (door De Medicijnfabriek)

…komt een fotograaf vertellen over zijn verbinding met de natuur (door Jan van der Greef)

…kan je leren over leven op de kracht van de natuur (door Lisette Kreischer)

En er is nog meer. Food van o.a. Holy Basil en onze Syrische Najjar, dichters, DJ’s, de Groene Troubadour en er komen nog steeds dingen bij. Meemaken en daarbij zijn! Houd de www.degroeneafslag.nl in de gaten.

ZONDAG 7 JULI | 12-19 UUR

TICKETS: € 77,- voor een duokaart | louter voor volwassenen > https://bit.ly/2wDcwMt

View Event →
WORKSHOP WILDPLUKKEN & KOKEN
Sep
7
10:00 AM10:00

WORKSHOP WILDPLUKKEN & KOKEN

Wie gaat er mee met de workshop Wildplukken en Koken van De Buitenkeuken?

Leoniek Bontje en Yvet Noordermeer geven al jaren inspirerende workshops voor mensen die de natuur opnieuw willen ontdekken.

Na deze workshop:

• Ben je in staat uiteenlopende eetbare planten te herkennen

• Weet je wat de gezondheidsvoordelen van wilde gewassen zijn

• Kun je met je eigen oogst gerechten bereiden

• Ga je naar huis met een volle maag, een hand-out van alle behandelde gewassen en recepten, zodat je thuis direct aan de slag kan.

Kosten: € 47,50 per persoon

Aanmelden kan via: https://de-buitenkeuken.nl/event/workshop-bij-de-groene-afslag-laren/

View Event →
CIRCULEREN KUN JE LEREN SEPTEMBER 2019
Sep
9
to Sep 18

CIRCULEREN KUN JE LEREN SEPTEMBER 2019

Vanaf het nieuwe schooljaar 2019-2020 starten we bij De Groene Afslag met onze vaste scholenprogramma. Met duurzame leermaterialen, coole workshops en interactieve middelen. Onder leiding van een lange lijst doorgewinterde green education professionals. Bestuur je, ga je naar, of geef je les aan een school in ‘t Gooi en wil jij ook inhaken? Bel ons snel voor meer informatie!

View Event →

CREATIEF MET RESTHOUT - VADERDAG
Jun
9
1:00 PM13:00

CREATIEF MET RESTHOUT - VADERDAG

Jongens, meisjes, stroop de mouwen maar op want we gaan weer creatief aan de slag met resthout! Onder begeleiding van onze vrienden van de AltijdWerkplaats gaan we dit keer aan de knutsel om iets moois te maken voor vaderdag.

Kids van 8 tot 14 jaar zijn welkom, maar ben je ietsje jonger én handig met een hamer, meld je dan ook gerust aan.

Vorige keer was de workshop uitverkocht, dus zorg dat je er snel bij bent.

TICKET: € 15 p.p. >> https://bit.ly/2wsScxB

View Event →
ZERO WASTE FESTIVAL & REPAIR CAFÉ
May
11
10:00 AM10:00

ZERO WASTE FESTIVAL & REPAIR CAFÉ

We komen om in onze zooi en gooien maar weg. Misschien moeten we wat minder kopen en slimmer met ons afval omgaan. Op zaterdag 11 mei staat De Groene Afslag in het teken van Zero Waste. Laat je kapotte spullen repareren bij het Repair Café, woon de documentaire en lezing bij van ‘Plastic Soup Surfer’ Merijn Tinga of van Emily-Jane Townley, die al jaren afvalvrij door het leven gaat en laat jezelf inspireren bij een van de diverse workshops om net dat tikje groener door het leven te gaan. 

Klik hier om een kaartje te kopen.

View Event →
UITVERKOCHT! Het verhaal van schrijfster Roxane van Iperen | 't Hooge Nest
May
5
2:30 PM14:30

UITVERKOCHT! Het verhaal van schrijfster Roxane van Iperen | 't Hooge Nest

Wees welkom bij het verhaal van Roxane van Iperen. Op 5 mei vieren we de vrijheid. We leven al bijna driekwart eeuw in vrede, en soms vergeten we hoe duur bevochten die vrijheid is. Op deze dag wil De Groene Afslag graag stilstaan bij de hardvochtige onderdrukking in de Tweede Wereldoorlog, maar vooral ook bij de moed van de mensen die ertegen opstonden.

View Event →
OPENING WEEK
Feb
15
to Feb 22

OPENING WEEK

Vanaf vrijdag 15 februari is De Groene Afslag dagelijks geopend. Van 09.00 tot 18.00 uur. Ook in het weekend.Na 18.00 uur worden alle ruimtes gebruikt voor besloten evenementen en partijen.

Behalve een plek voor horeca, werken en vergaderen, wordt De Groene Afslag ook bij uitstek een locatie voor bijzondere evenementen. Denk aan workshops, films, festivals, educatieve scholenprogramma’s, aanschuiftafel-avonden, markten en nog veel meer. Bovendien kunnen lokale initiatieven er hun thuishonk vinden, bijvoorbeeld in samenwerking met onze buren van De Altijd Werkplaats; een werkplaats waar iedereen die energie (over) heeft welkom is: gepensioneerden, mensen die ‘tussen 2 banen zitten’, scharrelondernemers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, statushouders, jong volwassenen met ‘keuzestress’ tussen school of werk etc. De AltijdWerkplaats verbindt mensen waarbij we vooral goed willen doen voor groen.

GRAAG TOT SNEL

View Event →