Back to All Events

UITVERKOCHT | WORKSHOP WILDPLUKKEN & KOKEN

  • De Groene Afslag 111 Amersfoortsestraatweg Laren, NH, 1251 AV Netherlands (map)

Wie gaat er mee met de workshop Wildplukken en Koken van De Buitenkeuken?

Leoniek Bontje en Yvet Noordermeer geven al jaren inspirerende workshops voor mensen die de natuur opnieuw willen ontdekken.

In deze workshop leer je welke eetbare groente en kruiden er in je directe omgeving groeien, hoe ze een zeer gezonde aanvulling op je voedingspatroon kunnen zijn en hoe je hier heerlijke, voedzame gerechten mee kunt maken. We beginnen de workshop met een avontuurlijke wandeling onder leiding van Leoniek Bontje (herbalist) in de omgeving van De Groene Afslag. Hier leer je onder andere eetbare gewassen herkennen, krijg je informatie over de voedingswaarden en leer je waar je op moet letten bij wildplukken. In het tweede deel gaan we de ‘oogst’ bereiden en maken we samen een uitgebreide lunch onder leiding van Yvet Noordermeer (voedingscoach) Tijdens de workshop krijgt iedere deelnemer een hand-out waar alle afzonderlijke gewassen met foto en beschrijving in staan. Ook de recepten die we maken staan er in zodat je deze in je eigen keuken kunt gebruiken.

Na deze workshop: • Ben je in staat uiteenlopende eetbare planten te herkennen • Weet je wat de gezondheidsvoordelen van wilde gewassen zijn • Kun je met je eigen oogst gerechten bereiden • Ga je naar huis met een volle maag, een hand-out van alle behandelde gewassen en recepten, zodat je thuis direct aan de slag kan.

Kosten: € 47,50 per persoon

Aanmelden kan via: https://de-buitenkeuken.nl/event/workshop-bij-de-groene-afslag-laren/

Later Event: October 8
VPRO Tegenlicht MEET UP Gooi