Interview | Evenementenlocatie De Groene Afslag verhuist én krijgt er een hotel bij

 

Het nieuws- en inspiratieplatform GreaterVenues was razend benieuwd naar wat wij allemaal aan het bekokstoven zijn bij De nieuwe Groene Afslag. Lucas gaf een uitgebreid interview over ons nieuwe hotel vol kunst, lokale duurzaamheid en hoe wij natuurlijk ook hier weer duurzaamheid centraal stellen in alles wat we doen.


Door Emma Brom, gepubliceerd op 1 april 2025.

Evenementenlocatie De Groene Afslag verhuist én krijgt er een hotel bij

Waar het zes jaar geleden begon met het vestigen van De Groene Afslag in een oud AZC op een kazerneterrein, hebben ze nu een militaire school gered van de sloop. In eerste instantie zouden ze voor een periode van anderhalf jaar gebruik mogen maken van het AZC, al was de visie van De Groene Afslag nooit gebaseerd op korte termijn plannen.  Nu, 6 jaar later, is het dan écht zo ver en staat de grote verhuizing voor de deur. Vermoedelijk zullen de deuren van De nieuwe Groene Afslag, inclusief een eigen hotel, 1 september 2025 geopend worden. Wij spraken met Lucas Mol – aanjager en oprichter van De Groene Afslag in Laren – over het nieuwe pand, zijn visie en over de kunst van veranderen. 

“Onze nieuwe locatie ligt 423 meter richting Bussum. We hoeven dus niet ver te verhuizen, maar het is wel een grote onderneming. De nieuwe locatie is tweeëneenhalf keer zo groot en daarbij krijgen we 30 hotelkamers. De herontwikkeling van dit pand zorgt ervoor dat het super circulair en toekomstbestendig is”, vertelt Lucas.

De Groene Afslag is niet zomaar een vergaderlocatie, maar een bijzondere plek met een duidelijke visie. Zo streven ze ernaar om hét veranderhuis van Nederland te zijn. “We merkten dat er veel vraag was naar onze kijk op duurzaamheid en vergroening. We werden door allerlei partijen gevraagd om mee te denken, of er iets over te komen vertellen. Zo ontstond eigenlijk De Veranderschool, het zusje van De Groene Afslag. Dat begon met eendaagse cursussen, maar ondertussen zijn dat vijfdaagse opleidingen. Ons nieuwe hotel biedt deze groepen straks de mogelijkheid om zich hier vijf dagen onder te dompelen in de fun van het veranderen. Daarnaast is het hotel is ook gewoon beschikbaar voor reguliere gasten”, zegt Lucas.

De Groene Afslag

Deze atypische vergaderlocatie doet alles net een beetje anders. Dat doen ze heel bewust, om mensen snel in de veranderstand te krijgen. Bij De Groene Afslag weten ze dat mensen wel kunnen en willen veranderen, maar dat men niet zo snel door een ander veranderd wil worden. Hierom is de aanpak, de ambiance en de opzet zo ontzettend van belang. En of dit nu gaat over anders eten en drinken, wonen en bouwen of met elkaar omgaan en zakendoen, het fundament blijft gelijk.

Lucas: “Wij roeren bijzondere kunst, design, nieuwe economie, oude zooi en een scheut lol door elkaar. Die humor is ook erg belangrijk, want het maakt veranderen leuk. En wie krijgt er nou geen groen humeur van een beetje fun?”

“Hoe we aan die oude zooi komen”, vervolgt Lucas, “is elke keer weer anders. Onze omgeving weet ons te vinden, maar we struinen ook veilingen, kringloopwinkels en antiquairs af. Alles is te hergebruiken, als je je creativiteit maar gebruikt. Onze locatie lijkt soms wel een museum met alle kunst en hergebruikte spullen.”

In de nieuwe locatie van De Groene Afslag komen drie zalen met een capaciteit van meer dan 100 man. De grootste zaal heeft een capaciteit van 150 – 200 personen, en de andere twee zalen zijn net een slagje kleiner. In totaliteit zijn er wel 8 tot 10 zalen die afgehuurd kunnen worden. Wanneer je de gehele locatie plus het buitenterrein wil gebruiken kan je er zeker 500 personen kwijt. De nieuwe locatie laat zich hierdoor lenen voor allerlei verschillende zakelijke events. “Iedereen is hier welkom, al leert de ervaring wel dat we vaak mensen aantrekken die ook écht iets met het veranderthema willen. Daar worden wij natuurlijk super enthousiast van”, vertelt Lucas.

Hotel vol kunst

Het hotel krijgt 30 kamers en bijzonder wordt het zeker. Elke kamer wordt door een andere kunstenaar ontworpen. Hiervoor kunnen kunstenaars zich nog tot 1 april 2025 aanmelden. Ook hierin blijft duurzaamheid een belangrijk thema. Lucas: “Musea hebben bijvoorbeeld vaak veel verf over, die potten proberen we dan te verzamelen. Ook zijn we bezig met een lokale verfboer uit het dorp. We proberen allerlei restjes te verzamelen, zodat alle kunstenaars straks een ‘winkeltje’ hebben om van te gebruiken tijdens het ontwerpen van de kamers”.

Alle kamers worden circulair ingericht door deze groep kunstenaars. Hiermee bewijzen ze dat afval niet bestaat en er altijd iets nieuws van te maken is. “Over je slaap hoef je je geen zorgen te maken, gelukkig. Alle bedden en matrassen zijn gesponsord door de Koninklijke Auping, dus iedereen slaapt straks als een roosje!”, zegt Lucas.

“Alle kamers krijgen ook een eigen naam, gelijk aan de naam van de kunstenaar. Eén keer per jaar mogen ze dan een weekend in hun eigen kamer logeren. Ze kunnen het pand en de gangen gebruiken om nieuw werk te exposeren. Zo blijven we elkaar helpen. “, vertelt Lucas.

Lokale biodiversiteit

De Groene Afslag zou De Groene Afslag niet zijn als ook de catering niet in het teken van duurzaamheid zou staan. Ze hebben een eigen keuken die geheel plantaardig kookt en met het oog op lokale biodiversiteit. “Staat er standaard bananenbrood op het menu? Nee, want bananen worden geïmporteerd. Maar wanneer een lokale supermarkt een partij bananen over heeft die anders weggegooid zou worden, dan nemen wij het over en staat er een tijdje wél bananenbrood op het menu. Een klein voorbeeld van hoe wij onze impact op de klimaatverandering en het milieu zo klein mogelijk proberen te houden. Waarbij je je vingers aflikt bij de gerechten van onze koks en zelfs de grootste carnivoren hun stukje vlees niet zullen missen”, vertelt Lucas trots.

Duurzaamheid centraal

“Bij De Groene Afslag staat duurzaamheid centraal, in de breedste zin van het woord. Dit gaat niet alleen over voedsel, of zonnepanelen. Dit kan gaan over duurzame relaties, duurzaam werkgeverschap, duurzaam bouwen, duurzaam wonen etc. Mensen komen naar De Groene Afslag omdat het een leuke locatie is, maar ook omdat er interesse is in en vraag is naar de verandering. Ze gaan dan ook weg met inzichten, intrinsieke motivatie tot veranderen en bijzondere beslissingen”, aldus Lucas.

 

Al je vragen over De nieuwe Groene Afslag beantwoord!

Everything You Always Wanted to Know About Sex, But Were Afraid to Ask. 

Die titel klopt wel als het over de film van Woody Allen gaat, maar eigenlijk gaat 'ie dubbel niet op voor deze mail.

Onze oren worden namelijk van onze kop gekletst met tientallen (vaak dezelfde) vragen over onze nieuwe locatie. En oh ja, tot onze spijt gaan ze zelden over seks. Op dat Gooise matras gebeurt verduveld weinig. Of wij zijn woest on-aantrekkelijk, dat kan natuurlijk ook.

Maar hieronder in willekeurige volgorde onze antwoorden op de meest gestelde vragen over ons nieuwe thuis: 


1. Waar komt De nieuwe Groene Afslag?
Ommenabij ongeveer precies 423 meter richting Bussum. Halverwege onze huidige plek en de Koekoekslaan. Het wordt wel een grote verhuizing, maar geen verre verhuizing. Nee, je kan het nog niet zien vanaf de weg en er staat een hek om het hele gebied heen.

2. Wordt dat helemaal nieuw gebouwd?
Zeker niet! We zijn een oude militaire school, die al ruim een kwart eeuw leeg staat, super circulair aan het herontwikkelen. Dat doen wij samen met o.a. D/Dock, Rau Architecten en Oomen Ontwerpt.

De gemeente wilde de school in eerste instantie slopen om plaats te maken voor woningbouw, maar nu wordt 4/5 van het gebouw gered en klaargemaakt voor de komende 100 jaar. We laten het pand zoveel mogelijk intact en gebruiken de (les)kantoren zoveel mogelijk als ze waren om sloop, afvoer en aanvoer van nieuwe materialen te minimaliseren. En voor er ook maar iets gesloopt werd, hebben we 7x gekeken wat we nog konden hergebruiken. 

3. Krijgt het dezelfde sfeer als nu?
Jazeker. We zitten nu anti-kraak in een uitgewoond slooppand met installaties uit de tijd van Fred Flinstone. Het nieuwe pand wordt ons eigen pand en we gaan daar zeer serieus investeren in het binnenklimaat, de verlichting, de akoestiek, etc. Omdat we daar voor de zeer lange termijn neerstrijken zullen allerlei zaken beter geregeld worden. Het huidige pand is zonder een stuiver weer in de benen geholpen met spullen die toevallig en vaak voor nop op ons pad kwamen. In het nieuwe pand kan het uit om in wat beter materiaal te investeren en het wordt daardoor iets sjieker, maar het rafelrandje blijft. Letterlijk. Soms zie je afgebrokkelde muurtjes en bijna alle 'architectuur-ingrepen' blijven zichtbaar. Ook alle 'pijperij' voor water, lucht en elektriek hangt in het zicht aan het plafond. Dus het wordt geen gelikt jakkie-strakkie kantoorpand. 

4. Kun je het gebouw zien?
Zie vraag antwoord 1. Neen dus! Er staat al ongeveer sinds Karel de Vijfde een hek om het hele gedoetje. 
Tenzij je dus mee gaat met een rondleiding op 17 of 22 maart, zie wederom antwoord 1.

 
 

5. Hoe is dit idee tot stand gekomen?
Da's een lang verhaal. Daar gaan we misschien nog wel eens een boekje over schrijven. Maar op de huidige plek mochten we maar 1,5 jaar blijven. Afgelopen Valentijnsdag zaten we hier 6 jaar. Maar in september is het echt over en uit op een huidige plek. Dan moeten we weg en zou De Groene Afslag ophouden te bestaan. We zijn dit gevalletje nooit begonnen om even 'alternatief' wegrestaurantje te spelen, maar hadden altijd al de intentie om dit voor de lange duur te doen. 

6. Kun je er 's avonds eten?
Jazeker! Dat kan trouwens nu al op maandag (een daghap bij ons Clubhuis voor Clubjes zonder Clubhuis) en op vrijdag zijn we een echt restaurant met een 2- tot 4-gangen menu) en daar komen de komende maanden meer avonden bij. 

En het wordt straks nog gekker. Je kan dan ook blijven slapen en komen ontbijten. We krijgen 30 door kunstenaars ingerichte hotelkamers.

7. Wat gebeurt er met het pand waar jullie nu in zitten?
De dag na ons vertrek zal dat gesloopt worden, want daar moet een bedrijventerrein van een paar hectare komen. Wij moesten zelf even fronsen, want we dachten eerlijkheidshalve dat we een bedrijf waren, maar uiteindelijk zijn we blij dat we een groter, mooier pand krijgen, dat bovendien van onszelf is. Daardoor hebben we een veel langere horizon en kunnen we investeren in het pand en de bemanning. 

8. Gaat alles mee naar het nieuwe gebouw, bijvoorbeeld meubels en vloertegels?
Heel veel gaat mee, want ook op de nieuwe plek roeren we Kunst, Design, Nieuwe Economie, Ouwe Zooi & Lol door elkaar. Maar er komen ook veel voor ons nieuwe dingen bij, want sommige zaken zijn wel heel afgekloven. Heel soms komt er nieuw spul, maar vooral tweedehands. Het pand wordt ook 2,5 keer zo groot met 30 hotelkamers, dus allerlei gear voor dergelijke nieuwe strapatsen hebben we nog niet. Maar de 30 kamers krijgen 60 Auping bedden die al 20 jaar dienst gedaan hebben in het Ronald McDonaldhuis in Amsterdam Zuidoost. De inrichting van de hotelkamers wordt bepaald door de kunstenaars die onze Open Call winnen. 

9. Is De nieuwe Groene Afslag alleen zakelijk te bezoeken of kun je ook koffie drinken/lunchen als je hebt gewandeld?
Je kan straks als buur, als vergaderaar, als huurder, als wie je maar wil zijn komen onbijten, koffie met taarten, lunchen, borrelen, vergaderen, workshoppen, leren, dineren, doorzakken of slapen, met wie je maar wel. In een super creatieve, maar verzorgde plek, waarvan je de evenknie niet direct kan noemen. 

 
 

10. Gaan alle bewoners/huurders mee? En het personeel?
Dat hopen we wel. Er wordt momenteel met de huurders over gesproken. Het wordt daar wel wat duurder, dus het moet nog even blijken. Er is overigens al een hele wachtlijst van duurzame-koploper-bedrijven die bij ons zouden willen neerstrijken.

En natuurlijk gaat al het personeel mee. Behalve als ze emigreren, een vierling krijgen of weggekocht worden door een voetbalclub in Qatar. Sterker nog, het nieuwe pand wordt 2,5x zo groot dus we hebben nog wat leukerds voor en achter de schermen nodig. Bekijk onze huidige vacatures hier.

11. Is er ook natuur omheen, terras of tuin?
Jazeker, minder groot dan bij ons huidige pand, maar bos en heide zijn veel dichterbij. We proberen straks de natuur over het hele pand te trekken, maar die stekjes hebben nog wel even tijd nodig om tot wasdom te komen. 

Er komt een enorm terras op het zuiden op de 'halfde verdieping' en op de derde bouwlaag is er ook een eigen terras voor vergaderaars. Er komt bovendien een te gekke trap buitenlangs waarmee je op het dak bij een uitkijkpunt over de hele wijk kan komen. 

12. Gaan jullie dicht tijdens de verhuizing en zo ja, wanneer en hoelang?
In juli en augustus gaat de grote exodus naar 423 meter verderop plaatsvinden. Veel daarvan gebeurt achter de schermen en dus kan jij heel juli nog genieten van ons terras. Op dit moment is de planning dat De Groene Afslag open blijft tot en met 10 augustus. Dan zijn we een paar weken helemaal dicht en openen hopelijk 1 september op de nieuwe locatie onze deuren.

13. Hoeveel vergaderzalen komen er en in welke groottes? 
Ik ben nu murw getiept en dat is een te specifieke en best een beetje saaie vraag voor nu. Ook daarover zal de komende maanden steeds meer bekend worden. 

Het is geen leuke, smashy uitsmijter, maar misschien moeten we het verhaal nog even gezellig rond breien en dus even terugpakken naar het begin van dit schrijven. 

Daar ging het over het gebrek aan sexy vragen. Ik vind zelf dat we aan een extreem sexy project werken. Nu we een tipje van de sluier hebben laten zien, nog niet meer dan blote enkels, zullen er vast mensen onder de lezers zijn, die net als wijzelf licht opgewonden worden van dit alles. De komende weken en maanden zullen we steeds meer onthullen. Ik zal zelfs mijn haren - voor zover nog aanwezig - losgooien en jullie langzaam gek maken, zodat jullie allemaal - met alles wat bij jullie hoort - straks acuut langskomen bij De nieuwe Groene Afslag. 

Woody Allen can eat his heart out ...

Alle groets van Lucas

 
 

Artist in Residence: Roxane van Iperen

Vaste bezoekers van De Groene Afslag hebben haar de afgelopen maanden al in het wild gespot: Roxane van Iperen, onze Artist in Residence. Roxane werkt bij ons hard aan een nieuw boek: 'Eigen planeet eerst - Waarom onze democratie geen antwoord heeft op het grootste vraagstuk van deze tijd', dat komend voorjaar in de winkel moet liggen. 

Roxane van Iperen: ‘Dat het klimaat - dramatisch - verandert is een feit, daar hoeven we niet over te discussiëren. Wat nog verontrustender is, is dat het systeem waarop we al decennialang vertrouwen - de democratie - niet in staat is daar verandering in te brengen. In dit essay verken ik de krachtenvelden die er belang bij hebben de democratische processen te ondermijnen, om zo een antwoord te formuleren op de vraag van mijn eigen kinderen: Waarom doen jullie zo weinig?’

Linksom of rechtsom moeten we dus van alles veranderen. Verandering is lastig en daarom roeren we bij De Groene Afslag kunst, design, nieuwe economie, ouwe zooi en lol door elkaar. In die ambiance maken beslissers - bewezen - andere beslissingen.

En van die wezens komen er een hoop bij ons. Om te vergaderen, te lunchen, borrelen of dineren. Maar vooral om geïnspireerd te worden en te leren. Van elkaar, van de circulaire koplopers die bij ons kantoor houden of bij onze Veranderschool.

Hoe bijzonder is het dat Roxane van Iperen, een wereldberoemde schrijver, (systeem)denker en opiniemaker Artist in Residence bij De Groene Afslag wil zijn.

Roxane, welkom in het Veranderhuis van Nederland. Geef ze van Jetje!

De Week van de Circulaire Economie 2025

Van 17 tot 21 maart gonst Nederland van de circulaire energie! Overal in het land laten pioniers tijdens De Week van de Circulaire Economie zien hoe we slimmer kunnen omgaan met onze spullen, grondstoffen, afval, etc. Kortom, hoe we beter voor Moeder Aarde kunnen zorgen dan we nu doen. 

Onze Veranderschool heeft een agenda vol circulaire inspiratie. Dit staat er bij hun op het menu:

🍃 18, 19 & 21 maart – The Week | Onder begeleiding van Vivienne Dorenbos-Reesink. Een meeslepende ervaring met korte films, diepgaande gesprekken en reflectie. Geen droge feiten, maar een reis die je raakt—over de ecologische crisis en onze rol daarin.

🚀 19 maart – VR Workshop Earth from Space | Egbert Mulder neemt je mee de ruimte in. Letterlijk. Ervaar het ‘overview effect’ en ontdek waarom astronauten terugkomen als vurige milieu-ambassadeurs.

🌿 21 maart (ochtend) – Nature for Change | Ruben Jacobs laat je kennismaken met de wijsheid van de natuur. Want daar valt nog een hoop van te leren.

21 maart (middag) – Thuiskomen in jezelf | Jacqueline neemt je mee naar je innerlijke natuur. Want verandering begint van binnenuit.

🦠 21 maart (avond) – Bacteriën laten zien dat we onlosmakelijk verbonden zijn met de natuur | Marco van Es onthult hoe de natuur (en haar kleinste bewoners) jouw gezondheid een boost geeft.

Vanuit De Groene Afslag organiseren wij rondleidingen naar ons nieuwe pand, wat we helemaal circulair aan het herontwikkelen zijn. Helaas zijn die rondleidingen al volgeboekt geraakt in de tijd dat we dit bericht hebben getikt. Gelukkig hebben we De Veranderschool nog! 

Adnan's Jordaanse* diner | vrijdag 28 februari

*Jordanië, niet de volksbuurt in Amsterdam.

We hebben een nieuwe parel in ons keukenteam: Adnan. Op vrijdag 28 februari is het menu van ons diner volledig van Adnans hand.

Adnan komt uit Jordanië en verhuisde 12 jaar geleden naar Nederland voor de liefde. Oorspronkelijk was hij filmmaker en muzikant, maar vijf jaar geleden stapte hij over naar de culinaire wereld. Eerst in de high-end catering, nu bij ons in het restaurant. 

Adnan vertelt dat het concept van De Groene Afslag hem direct aantrok. Duurzaamheid en groen doen zijn doorvlochten in zijn leven, werk en privé. Hij ziet het als de ideale plek om te experimenteren en te blijven leren. Dat klopt ook, want wij proberen bij De Groene Afslag met horten en stoten de toekomst uit te vinden. 

Op 28 februari tijdens het vrijdagavond diner staat Adnan aan het roer in de keuken. Zijn menu is natuurlijk geïnspireerd op de smaken uit zijn moederland, maar in een verfijnde en plantaardige vorm. Van pita, hummus en tahini tot een pistachecake als afsluiting: het hele menu ademt de Midden-Oosterse keuken, maar met een verrassende twist. Zijn doel? Laten zien hoe veelzijdig en heerlijk groenten kunnen zijn.

Wil je erbij zijn? Reserveer dan hieronder. En als je de 28e verhinderd bent kom je gewoon een ander keertje. Want De Groene Afslag is tegenwoordig iedere vrijdagavond geopend voor diner en iedere maandagavond voor een daghap.

NAAR DE RESERVERINGS POP-UP.


OPEN CALL | Wij zoeken jonge, creatieve makers voor ontwerp 30 hotelkamers

De Open Call is gesloten per 1 april 2025. De winnaars worden midden april bekend gemaakt. Bedankt aan alle deelnemers.

AUPING EN DE GROENE AFSLAG ZOEKEN JONGE, CREATIEVE MAKERS VOOR ONTWERP 30 HOTELKAMERS.

September 2025 opent De nieuwe Groene Afslag met daarbij een hotel. In een oud militair pand, volledig circulair herontwikkeld in samenwerking met RAU Architects en Sanne Oomen. Daarin komen 30 kamers, die op 30 manieren een verhaal vertellen. Daar laten we zien dan afval niet bestaat en dat je er altijd weer iets van kan maken.

Die kamers willen wij ontwikkelen in samenwerking met jonge, creatieve makers uit allerlei disciplines. Daarom loopt tot 1 april een open call om ontwerpen in te sturen. Na 1 april selecteren wij de winnaars die dan echt hun eigen hotelkamer gaan realiseren. De jury bestaat uit: 

- Pien Rademakers, eigenaar Galerie Rademakers
- Piet Boogert, voormalig directeur van het Lloyd Hotel, ooit de Culturele Ambassade
- Lucas Mol, aanjager van De Groene Afslag, oud conservator Groninger Museum
- Sanne Oomen, architect en baas interieur De Nieuwe Groene Afslag

En een special guest, to be announced ...

Het ontwerp moet gebaseerd zijn op spullen en materialen die anderen wilden weggooien. De kamers moeten geen kringloop gevoel hebben maar een state-of-the-art kunst uitstraling. Daarnaast moet het ontwerp veilig zijn, hufterproof, onderhoudsvriendelijk en dagelijks goed schoon te maken.

Iedere kamer heeft al een badkamer en een bed. De bedden en matrassen in ons hotel zijn verzorgd door Auping. De matrassen van Auping zijn niet alleen koninklijk in comfort, maar ook circulair. Auping is de eerste ter wereld met een 100% circulaire matras. Dit is een matras zonder schuim en zonder lijm, waarvan de materialen keer op keer opnieuw gebruikt kunnen worden voor een nieuwe matrassen.

Voor de winnaars staat daar natuurlijk ook wat tegenover. Naast de eer, een vaste plek in een kunstzinnige omgeving met jouw naam op de deur en een springplank, krijgen de winnaars ook 5.000 euro voor concept & productie.

Ben jij of ken jij een jonge maker, die maximaal 5 jaar geleden afgestudeerd is (daar kunnen we een beetje mee smokkelen) bekijk dan de volledige open call op onze website: degroeneafslag.nl/opencall.

Concepten kunnen tot 1 april 2025 worden ingestuurd, in welke vorm dan ook. Wij kunnen niet wachten om jullie ideeën te zien.

Februari nieuwsbrief over liefde en eten

Deze februari wordt De Groene Afslag alweer 6 jaar. We mochten eigenlijk 1,5 jaar blijven op ons huidige stekkie. Gelukkig zat daar wat rek in en mogen we al 6 jaar lang iedere dag de verandering laten zien. Onze verjaardag is op de dag van de liefde, 14 februari. We vieren het klein, met het team hun geliefden.


Trouwen?

Over liefde gesproken … Er kunnen ook dit jaar weer trouwerettes geboekt worden! Deze lente en zomer is de laatste kans om een (liefdes)feest te vieren op ons oude, vertrouwde, prachtige stekkie. 

We hebben al als achtergrond mogen dienen van prachtige bruiloften en we hopen dat daar dit jaar nog meer bijkomen. Dus verloof je snel en kijk op degroeneafslag.nl/jaikwil voor alle informatie.


Een plukje agenda: 

Iedere maandagavond en vrijdagavond

De Groene Afslag is tegenwoordig iedere maandagavond en vrijdagavond open tot 21.30 uur. Dan kan je ook gezellig een hapje komen eten. Zo oefenen wij alvast een beetje voor als wij straks een hotel hebben in ons nieuwe gebouw. Én dus iedere avond open zijn. 

Vrijdag 14 februari

De zesde verjaardag van De Groene Afslag.

Maandag 24 februari

Documentaire vertoning: KIVA The Call of Wisdom Keepers. Deze film toont de eeuwenoude KIVA-ceremonie, waar leiders van inheemse volkeren uit de hele wereld samenkomen voor vrede, gelijkheid en herverbinding met de aarde én met elkaar.

Maandag 3 maart

Over Hoop Gesproken met Kees Klomp en Lisa Doeland


Het nieuwe gebouw van De Groene Afslag noemen wij soms tussen neus en lippen door, maar we weten best dat jullie zitten te smachten om een uitgebreidere update. Daar komen we snel mee, beloofd.

Voor nu houden we het even kort maar krachtig. Tot snel in ons restaurant, een vergaderzaal of in de schoolbanken.

Iedere vrijdagavond open!

Al jullie gebeden zijn verhoord, De Groene Afslag begint stap voor stap met avondopeningen 🍽️

Al sinds een paar maanden zijn wij op maandagavond geopend tot 21.30 en kan je mee-eten met een simpele én lekkere daghap. Dat smaakte naar meer. 

Daarom zijn wij vanaf 31 januari ook iedere vrijdagavond open tot 21.30 uur!

De vrijdagavonden pakken we iets chiquer aan. Je kan kiezen tussen een twee-, drie- of viergangen diner. Wijntje erbij of een lokaal 0.0 biertje en het uitje is compleet. Het diner serveren wij vanaf 18.00 uur en je bent vooraf al hartstikke welkom voor een borreltje🍷

Wij zijn nu dus iedere maandag en vrijdag langer geopend. Daarmee oefenen wij alvast een beetje, want vanaf september zitten wij in ons nieuwe thuis. Daar zijn wij iedere avond geopend en hebben wij ook nog een hotel. 

Klik hier voor de reservering pop-up.