VAN DUURZAAM DENKEN
NAAR GROEN DOEN
Zoals we allemaal weten zitten we op dit moment middenin tal van transities. Een digitale transitie, een energietransitie, een landbouwtransitie, een ethische transitie... We transiteren ons helemaal scheel. Maar hoe zit het eigenlijk met de transformatie van de mens? Onze eigen transitie? We kunnen nog zo duurzaam denken, als we niets doen verandert er natuurlijk geen steek. Dus kom DOEN!
Zoek je de agenda van onze Veranderschool? Die is hier.
Inspiratie en methodes voor vernieuwers
De sjamaan en de manager, Wild & Wijs intensive is een bijeenkomst van vernieuwers die klaar willen zijn voor de uitdagingen van nu.
Wat moet je weten van vernieuwingsprocessen over desillusie, weerstand, veiligheid en chaos om jezelf en anderen door een periode van grote verschuivingen te gidsen? Hoe koers je op je innerlijk kompas als de veranderingen in de buitenwereld versnellen? Wat heb je nodig om bewust te zijn en te blijven leren van levensprocessen.
Datum: vrijdag 16 mei 2025
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Locatie: De Groene Afslag
Prijs: €550,-
Tickets: https://bit.ly/3YO05ej
E A R T H F R O M S P A C E ® - ACCELERATING SYSTEMS CHANGE
Deze workshop biedt een nieuwe kijk op effectieve manieren om je organisatie voor te bereiden op de toekomst en sociale kantelpunten te creëren. In een wereld vol uitdagingen moeten leiderschap en organisaties transformeren om toekomstbestendig, veerkrachtig en onderdeel van de oplossing te worden.
Datum: vrijdag 16 mei
Tijd: 13.00 – 17.00 uur (met aansluitende borrel en hapjes)
Plaats: De Groene Afslag
Facilitator: Egbert Mulder
Ticket: € 100,- p.p., inclusief netwerkborrel en hapjes via https://bit.ly/3CqlylH
De Groene Afslag is iedere vrijdagavond geopend en je kan komen genieten van een twee-, drie- of viergangen diner. Wijntje erbij of een lokaal 0.0 biertje en het uitje is compleet. Het diner serveren wij vanaf 18.00 uur en je bent vooraf al hartstikke welkom voor een borreltje, ook bekend als de vrijmibo.
Het menu is iedere week anders en iedere week een verrassing, want de chef kookt met de seizoenen.
Klik hier voor de reserveringstool pop-up en kies de juiste datum.
Tiny Friends Festival
Het festival voor mensen én insecten.
Op het Tiny Friends Festival wordt je meegenomen in de fascinerende wereld van insecten. Mieren die als volleerd chirurg door het leven gaan, vlinders die met hun achterpoten kunnen proeven en libelles die met 55km per uur door de lucht zoeven. Maar insecten worden bedreigd, terwijl ze een onmisbare rol in ons ecosysteem hebben. Op het Tiny Friends Festival leer je niet alleen op een speelse manier over insecten, je krijgt ook mee hoe je deze kleine vrienden kan helpen. En uiteraard is er ook programmering voor de insecten zelf, dat mag je niet missen!
Het Tiny Friends Festival is er voor jong en oud.
Datum: zondag 18 mei 2025
Tijd: 11.00 - 16.30 uur
Locatie: De Groene Afslag
Gratis toegang maar meld je even aan via >> https://bit.ly/4hJf9Bg
Volg Tiny Friends op Instagram @tinyfriendsfestival.
Iedere week, vaste prik, De Groene Afslag is maandagavond geopend. Wij noemen deze avonden Het Groene Clubhuis. Je kan mee-eten met de daghap en gezellig in het restaurant kletsen, we bieden vergaderzalen tegen gereduceerd tarief voor kleine clubs zonder clubhuis en vaak staat er nog een lezing, vertoning of workshop op het programma.
Reserveer de daghap van tevoren want vol is vol. Reserveren kan in deze pop-up. De daghap is iedere week anders, want wij koken met de seizoenen en we eten wat de pot schaft.
Wanneer: iedere maandagavond
Tijd: wij serveren de daghap van 17.30 - 19.00 uur, het restaurant blijft open tot 21.30 uur.
Locatie: in het restaurant van De Groene Afslag
Prijs: €17,50- p.p. exclusief drankjes
Reserveren: klik hier voor de pop-up en selecteer de juiste datum en tijd.
In het Clubhuis: Plantaardige kazen met Polona Kuzman
Het Groene Clubhuis voor Voedselveranderaars is een plek waar gelijkgestemde (semi) professionele koks, chefs, opleiders en cateraars elkaar ontmoeten en in gesprek gaan over de duurzame keuken.
Op 19 mei neemt Polona Kuzman, dé plantaardige kaasspecialist van De Nieuwe Winkel, ons mee in de wereld van bacteriën, schimmels en gisten. Ze deelt haar kennis over basisingrediënten, starters en fermentatietechnieken, zodat je zelf plantaardige kaas kunt maken. Laat je inspireren door de eindeloze mogelijkheden van fermentatie en ontdek hoe het de smaak en toekomst van voedsel kan veranderen!
Datum: maandag 19 mei 2025
Tijd: 17.45 - 20.00 uur
Locatie: De Groene Afslag
Prijs: €35,- incl. btw en plantaardige daghap (excl. drankje)
Tickets: https://bit.ly/4iyh5MS
De Groene Afslag is iedere vrijdagavond geopend en je kan komen genieten van een twee-, drie- of viergangen diner. Wijntje erbij of een lokaal 0.0 biertje en het uitje is compleet. Het diner serveren wij vanaf 18.00 uur en je bent vooraf al hartstikke welkom voor een borreltje, ook bekend als de vrijmibo.
Het menu is iedere week anders en iedere week een verrassing, want de chef kookt met de seizoenen.
Klik hier voor de reserveringstool pop-up en kies de juiste datum.
De Marktmeisjes pakken weer uit, en wel op zondag 25 mei van 10.00 tot 15.00 uur. Buiten op het terrein staan er zo’n 25 kramen voor je klaar bomvol preloved (kids)kleding en speelgoed.
Datum: zondag 25 mei
Tijd: 10.00 - 15.00 uur
Prijs: gratis toegang
Locatie: De Groene Afslag
Volg De Marktmeisjes op Instagram via hun gelijknamige account voor aanbod en updates!
Iedere week, vaste prik, De Groene Afslag is maandagavond geopend. Wij noemen deze avonden Het Groene Clubhuis. Je kan mee-eten met de daghap en gezellig in het restaurant kletsen, we bieden vergaderzalen tegen gereduceerd tarief voor kleine clubs zonder clubhuis en vaak staat er nog een lezing, vertoning of workshop op het programma.
Reserveer de daghap van tevoren want vol is vol. Reserveren kan in deze pop-up. De daghap is iedere week anders, want wij koken met de seizoenen en we eten wat de pot schaft.
Wanneer: iedere maandagavond
Tijd: wij serveren de daghap van 17.30 - 19.00 uur, het restaurant blijft open tot 21.30 uur.
Locatie: in het restaurant van De Groene Afslag
Prijs: €17,50- p.p. exclusief drankjes
Reserveren: klik hier voor de pop-up en selecteer de juiste datum en tijd.
De Groene Afslag is iedere vrijdagavond geopend en je kan komen genieten van een twee-, drie- of viergangen diner. Wijntje erbij of een lokaal 0.0 biertje en het uitje is compleet. Het diner serveren wij vanaf 18.00 uur en je bent vooraf al hartstikke welkom voor een borreltje, ook bekend als de vrijmibo.
Het menu is iedere week anders en iedere week een verrassing, want de chef kookt met de seizoenen.
Klik hier voor de reserveringstool pop-up en kies de juiste datum.
Iedere week, vaste prik, De Groene Afslag is maandagavond geopend. Wij noemen deze avonden Het Groene Clubhuis. Je kan mee-eten met de daghap en gezellig in het restaurant kletsen, we bieden vergaderzalen tegen gereduceerd tarief voor kleine clubs zonder clubhuis en vaak staat er nog een lezing, vertoning of workshop op het programma.
Reserveer de daghap van tevoren want vol is vol. Reserveren kan in deze pop-up. De daghap is iedere week anders, want wij koken met de seizoenen en we eten wat de pot schaft.
Wanneer: iedere maandagavond
Tijd: wij serveren de daghap van 17.30 - 19.00 uur, het restaurant blijft open tot 21.30 uur.
Locatie: in het restaurant van De Groene Afslag
Prijs: €17,50- p.p. exclusief drankjes
Reserveren: klik hier voor de pop-up en selecteer de juiste datum en tijd.
Iedere maand gaat Kees Klomp één maandagavond in gesprek met een (inter)nationale leider in de transitie naar de nieuwe economie. In juni komt Lucas de Man langs.
Lucas is regisseur, presentator en theatermaker. Hij is een Vlaamse kunstenaar die op speelse manier de publieke ruimte wil omtoveren tot een plek van verwondering en verbazing. Hij maakt installaties, theatervoorstellingen, stadsprojecten en performances. De rode draad in zijn werk is het veranderen van de publieke ruimte als 'anonieme consumptiemarktplaats' tot een plek van verwondering, verbinding en 'ont-moeting'. Deze 'ont-moeting' betreft een 'moment van niet moeten', een plek waar je kwetsbaar én krachtig kan zijn.
Datum: 2 juni 2025
Tijd: 19.00 - 21.00 uur
Locatie: De Groene Afslag
Prijs: €25,-
Klik hier voor kaarten
De Groene Afslag is iedere vrijdagavond geopend en je kan komen genieten van een twee-, drie- of viergangen diner. Wijntje erbij of een lokaal 0.0 biertje en het uitje is compleet. Het diner serveren wij vanaf 18.00 uur en je bent vooraf al hartstikke welkom voor een borreltje, ook bekend als de vrijmibo.
Het menu is iedere week anders en iedere week een verrassing, want de chef kookt met de seizoenen.
Klik hier voor de reserveringstool pop-up en kies de juiste datum.
Iedere week, vaste prik, De Groene Afslag is maandagavond geopend. Wij noemen deze avonden Het Groene Clubhuis. Je kan mee-eten met de daghap en gezellig in het restaurant kletsen, we bieden vergaderzalen tegen gereduceerd tarief voor kleine clubs zonder clubhuis en vaak staat er nog een lezing, vertoning of workshop op het programma.
Reserveer de daghap van tevoren want vol is vol. Reserveren kan in deze pop-up. De daghap is iedere week anders, want wij koken met de seizoenen en we eten wat de pot schaft.
Wanneer: iedere maandagavond
Tijd: wij serveren de daghap van 17.30 - 19.00 uur, het restaurant blijft open tot 21.30 uur.
Locatie: in het restaurant van De Groene Afslag
Prijs: €17,50- p.p. exclusief drankjes
Reserveren: klik hier voor de pop-up en selecteer de juiste datum en tijd.
De Groene Afslag is iedere vrijdagavond geopend en je kan komen genieten van een twee-, drie- of viergangen diner. Wijntje erbij of een lokaal 0.0 biertje en het uitje is compleet. Het diner serveren wij vanaf 18.00 uur en je bent vooraf al hartstikke welkom voor een borreltje, ook bekend als de vrijmibo.
Het menu is iedere week anders en iedere week een verrassing, want de chef kookt met de seizoenen.
Ben jij klaar voor een betoverende dag waarin je wereld even openbreekt?
Een verborgen dimensie, een andere manier van kijken, een ruimte waarin jouw nachtelijke droomleven zich onthult als spiegel van je ziel. Welkom in de Droomsalon — een levend, ademend ritueel van betekenis.
Je dromen zijn geen toeval. Ze spreken een taal die je diep vanbinnen kent, maar vaak vergeten bent. Tijdens deze dag nodigt Sara Hermanides je uit om die taal opnieuw te leren verstaan.
Datum: zaterdag 14 juni 2025
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Locatie: De Groene Afslag
Prijs: € 222,-
Tickets: https://bit.ly/4cM0fZp
Iedere week, vaste prik, De Groene Afslag is maandagavond geopend. Wij noemen deze avonden Het Groene Clubhuis. Je kan mee-eten met de daghap en gezellig in het restaurant kletsen, we bieden vergaderzalen tegen gereduceerd tarief voor kleine clubs zonder clubhuis en vaak staat er nog een lezing, vertoning of workshop op het programma.
Reserveer de daghap van tevoren want vol is vol. Reserveren kan in deze pop-up. De daghap is iedere week anders, want wij koken met de seizoenen en we eten wat de pot schaft.
Wanneer: iedere maandagavond
Tijd: wij serveren de daghap van 17.30 - 19.00 uur, het restaurant blijft open tot 21.30 uur.
Locatie: in het restaurant van De Groene Afslag
Prijs: €17,50- p.p. exclusief drankjes
Reserveren: klik hier voor de pop-up en selecteer de juiste datum en tijd.
De Groene Afslag is iedere vrijdagavond geopend en je kan komen genieten van een twee-, drie- of viergangen diner. Wijntje erbij of een lokaal 0.0 biertje en het uitje is compleet. Het diner serveren wij vanaf 18.00 uur en je bent vooraf al hartstikke welkom voor een borreltje, ook bekend als de vrijmibo.
Het menu is iedere week anders en iedere week een verrassing, want de chef kookt met de seizoenen.
Ga mee wildplukken met Leoniek Bontje, herbalist en auteur van de boeken Wildplukken en Plant als Medicijn en meer.
Tijdens deze workshopwandeling leer je welke eetbare planten er in de directe omgeving groeien, hoe ze een gezonde aanvulling op je voedingspatroon kunnen zijn en hoe je er simpele medicijnen van kunt maken. Je leert de planten herkennen en waar je op moet letten bij het wildplukken.
Datum: zondag 22 juni 2025
Tijd: 10.30 - 12.00 uur
Prijs: €37,50 p.p. incl. koffie en zoet van de dag
Locatie: De Groene Afslag
Ticket: https://bit.ly/4iZK3X4
*Max. 12 deelnemers
Uiteraard gaat onze onvolprezen BBQ weer aan deze zomer en wel vanaf 27 juni! Het BBQ buffet is geopend op vrijdagavond (17.30 - 19.00 uur), zaterdag voor lunch en diner (11.30 - 19.00 uur) én zondag voor lunch (12.00 - 16.00 uur). Je kan na het buffet rustig uitbuiken met een drankje, want onze openingstijden zijn wat ruimer. Op vrijdagavonden is er ook livemuziek op ons terras.
Voor € 24,50 p.p. (€ 14,50 voor kids t/m 12 jaar) eet je je buik rond met gegrilde plant-based heerlijkheden, salades en bijgerechten.
Reserveer je plek voor de BBQ op ons zonnige terras via http://degroeneafslag.nl?ft-ticket=2e3c49b3 en selecteer de juiste datum en tijd.
In het Clubhuis: Siropen, Elixers en Mocktails
Laat je verrassen door de Fruitslagers, die een weelderig landschap omtoveren tot een alcoholvrije menukaart vol smaak. Met eigen teelten, wildpluk en restverwerking nemen ze je mee in complexe smaakverhalen. Proef de zilte noordelijke kwelders, opgeloste oesterschelpen en diepe cederhouttonen. Van Field Guide non-alcoholic spirits tot Cul Sec, het alcoholvrije wijnalternatief, en de sprankelende frisdranken van Roze Bunker.
Op 7 juli deelt fruitslager Lynn Holsheimer haar missie en smaken, biedt inspiratie en denkt zelfs mee over je menukaart. Een avond vol smaak, duurzaamheid en verbeeldingskracht.
Datum: maandag 7 juli 2025
Tijd: 17.45 - 20.00 uur
Type evenement: dagprogramma
Locatie: De Groene Afslag
Prijs: €35,- incl. btw en plantaardige daghap (excl. drankje)
Klik hier voor tickets
Iedere maand gaat Kees Klomp één maandagavond in gesprek met een (inter)nationale leider in de transitie naar de nieuwe economie. In juli komt Hanna Verboom langs.
Hanna Verboom is sociaal ondernemer, filmmaker, spreker en actrice. Zij maakte de spraakmakende documentaireserie Uit de schaduw waarin zij onderzoek doet naar het stigma op psychische variaties in Nederland. Hierin vertelt ze openhartig over haar eigen diagnose en pleit ze samen met experts en ervaringsdeskundigen voor meer openheid en systeemverandering. Als veelgevraagd spreker maakt ze zich naast mentale gezondheid hard voor andere maatschappelijke thema’s zoals vrouwelijk leiderschap en sociaal ondernemerschap. Hanna is de oprichter van het filmplatform Cinetree en stichting Get it done.
Datum: 7 juli 2025
Tijd: 19.00 - 21.00 uur
Locatie: De Groene Afslag
Prijs: €25,-
Klik hier voor kaarten
11 augustus pakken wij onze biezen en vertrekken naar het nieuwe pand, daar gaan wij op 1 september open. Van 11 augustus tot 1 september zijn wij dus even helemaal gesloten en moet je ons missen. Maar daarna komen wij des te beter en groter terug!
Bekijk hier de tijdelijke website van De nieuwe Groene Afslag.