INSPIRATIELOCATIE
VOOR EEN GROENE TOEKOMST

Zoek je een duurzame plek om een dag met een groep mensen samen te komen? In het meest bijzondere slooppand van het land? Waar het pand een speciale historie en ieder meubelstuk een verhaal heeft? Waar de mensen rondlopen alsof ze door een museum schuifelen?

In ons 2400 m2 grote pand hebben we een scala aan mogelijkheden. Of je nu wilt brainstormen aan een fijne grote boomstammentafel, een presentatie moet geven via een joekel van een scherm, waar 150 mensen in een zaaltje aan je lippen moeten hangen of waar je 600 man door het pand of het terras op en de tuin in wil jagen, het kan bij ons allemaal.

Wij hebben zowel knusse ruimtes als ferme zalen. Stuk voor stuk compleet anders dan je ooit eerder hebt gezien, inclusief prettige circulaire catering. En dat allemaal midden in het Goois Natuurreservaat. Dat is nou putting de hei back into your heidag. Langs de A1, met gratis parkeerplaatsen!

Wil jij ook bij ons komen? Mail dan naar DOEJEDING at DEGROENEAFSLAG.nl.

Ben je op zoek naar de flexwerk mogelijkheden? Klik dan hier.

 

Grote+Zaal.jpg

GROTE ZAAL

(OOK WEL ASTRONAUTENZAAL GENOEMD).

Onze grootste presentatiezaal is gewijd aan ‘het overview effect’, het fenomeen waardoor astronauten allemaal als groene goeroes terug op aarde komen.

Er kunnen hier maximaal 150 mensen zitten in onze prettige André Kuipstoeltjes. De zaal is 100 m2 groot en heeft veel daglicht. De huur voor een dagdeel is €750,- (voor 4 uur of deel daarvan). Voor een hele werkdag kost hij/zij/het €1150,-.

Er staan standaard twee enorme LED schermen van 140 cm doorsnee. De hele zaal is te verduisteren met de ge-upcyclede deuren van de asielzoekersslaapkamers, waar ons pand 25 jaar lang tjokvol mee zat.

Door een akoestisch plafond en circulaire tapijttegels* gebruiken we zelden versterking, maar op verzoek kunnen we alle denkbare audiovisuele zaken verzorgen.

Standaard is de opstelling van de stoelen in de breedte van de zaal, maar met liefde draaien we ze en stellen we alles in de lengte op.

Natuurlijk wordt een vergaderarrangement, lunch of aansluitend een borrelarrangement op maat verzorgd. In overleg is dineren ook mogelijk.

Wil je deze zaal reserveren? Stuur een mail met de specificaties naar DOEJEDING at DEGROENEAFSLAG.nl en we sturen als de wiedeweerga een offerte terug.

* Het tapijt in deze kamer is geschonken door de firma Interface. 100% Cradle to Cradle, want gemaakt van uit zee geviste visnetten.

Rode Zaal.jpg

RODE ZAAL

De oppervlakte van deze oude soldatenslaapzaal is 50 m2. Daar sliepen 12 soldaten en woonden later, door een gipswandje gescheiden 2 asielzoekersfamilies. Wij organiseren er nu vergaderingen en workshops voor maximaal 25 man. In een presentatie opstelling kunnen er makkelijk 40 man zitten.

De huurprijs voor een dagdeel is €250,- (4 uur of deel daarvan). Voor een hele werkdag €375,-.

Er hangt op (en staat langs) de muren bijzondere kunst en aan het plafond hangen enorme rode bollen met kwasten voor de akoestiek. De Rode zaal is uitgerust met twee op verzoek synchroon geschakelde LED schermen van 120 cm doorsnee en er hangt (zoals op alle kamers) een rol met een kilometer bruin pakpapier als inventieve flipover voor de betere brown paper sessies. Een water-, koffie-, vergader-, lunch- of aansluitend een borrelarrangement wordt natuurlijk in overleg op maat verzorgd.

Wil je deze zaal reserveren? Stuur een mail met de specificaties naar DOEJEDING at DEGROENEAFSLAG.nl en we proberen daar staccato op terug te komen.

Burgemeesterszaal.jpg

GROENE ZAAL

In de volksmond ook de Burgemeesterszaal genoemd. Niet alleen omdat de zaal er gewichtig uit ziet, maar vooral ook omdat De Groene Afslag geopend is door maar liefst vijf burgemeesters in functie (het terrein ligt precies in het hart van de 5 Gooise gemeentes) en de edelachtbaren de zaal die dag intensief uitgeprobeerd hebben voor een onderlinge vergadering.

We hebben 18 dezelfde stoelen (geschonken door Branding Office Furniture, net als veel ander meubilair) aan 4 loodzware houten tafels staan, gemaakt van een 199 jaar oude Rode Beuk uit de tuin van Beatrix (echt waar!).

De kamer is, zoals alle kamers 50 m2 groot. Hij kost €250,- per dagdeel (4 uur of deel daarvan) en €375,- voor een hele werkdag.

Je kan er lekker ‘natuurlijk’ vergaderen. Er hangen foto’s van de wereldvermaarde natuurfotograaf Prof. Jan van der Greef en als dat nog niet genoeg is kan je je eigen beelden laten zien op een ferm LED scherm met een diagonaal van 120 cm. Door de lompzware tafels is de zaal niet heel makkelijk anders in te delen, maar als het moet, dan doen we het toch.

Natuurlijk ook hier gratis wifi en - geloof het of niet - er is zelfs een kapstok. Deze zaal is werkelijk van alle gemakken voorzien.

In overleg wordt ieder denkbaar natje of droogje (mits in ons assortiment ;-) op de kamer of elders in het pand geserveerd.

Wil je deze zaal reserveren? Stuur een mail met de specificaties naar DOEJEDING at DEGROENEAFSLAG.nl en we komen daar zo snel als mogelijk op terug.

Paarse Kamer.jpg

PAARSE KAMER

Ook al staan er maar 4 stoelen op de foto (Tessa Jol maakt om niet al de foto’s), je kan er prettig met 6 personen vergaderen.
De dagdeelprijs is €88,- (4 uur of deel daarvan). Voor een hele dag ben je anderhalf keer dat bedrag kwijt, namelijk €132,-.

Even de koppen bij elkaar en/of teruggetrokken focussen? Mooi paars is niet lelijk. Het is Picasso paars uit een schilderij van die Franse kunst mastodont. Gekregen van het Haags Gemeentemuseum. Niet die Picasso, maar de kleurige latex.

Je hebt uitzicht op het terras en de tuinen. Grote presentatieschermen zijn in deze kamer waarschijnlijk niet nodig, maar op verzoek sjouwen we er een naar binnen. Een uit de kluiten gewassen flipover mogen jullie eindeloos vol brainstormen.

Drankje komen we graag boven brengen. De lunch ook, maar misschien eet je liever in het restaurant of op het terras.

Wil je deze zaal reserveren? Stuur een mail met de specificaties naar DOEJEDING at DEGROENEAFSLAG.nl en we komen asap bij je terug.

Gele Kamer.jpg

GELE KAMER

Voor een mannetje (m/v) of vier.
De mango gele kamer (een Van Gogh kleur) voor de betere sta vergaderingen, al staan er ook een aantal prettige hoge stoelen voor hoog en effectief overleg en daadkrachtig knopen hakken.

Een dagdeel vertoeven kost je €88,- (4 uur of deel daarvan). De hele dag precies €132,-.

Het kan eigenlijk niet uit, maar er is gratis internet, een fijne flipover en de toiletten zijn onder handbereik. Alleen in deze kamer krijg je een koekje bij de koffie. Wat je verder maar zou willen nuttigen regelen we voor je, mits voorradig in keuken en bar ;-)

Wil je deze zaal reserveren? Stuur een mail met de specificaties naar DOEJEDING at DEGROENEAFSLAG.nl en we nemen - als het goed gaat - lekker niet zo langzaam contact met je op.

Blauwe Kamer.jpg

BLAUWE KAMER

Hier kunnen 7 personen prettig confereren.
Een dagdeel kost net als alle andere kamers €88,- (4 uur of deel daarvan). Ook kost een hele dag €132,-

Onder een enorme jaren 70 plafonnière kan in deze sjieke donkerblauwe kamer serieus vergaderd worden aan een ooit gouden tafel. Aan de muur hangt, even blauw als de muur, rustig een naakt te hangen.

Gratis Wifi en gratis parkeren behoren tot de basis, daarnaast bieden we in overleg aanvullende audiovisuele middelen. Er staat een mans grote flipover met kleurrijk schrijfgerei. Een vergader-, lunch-, koffie- of aansluitend borrelarrangement wordt op maat verzorgd.

Wil je deze zaal reserveren? Stuur een mail met de specificaties naar DOEJEDING at DEGROENEAFSLAG.nl en we sturen als de wiedeweerga een offerte terug.

Vergader Roze.jpg

MARY SERVAES KAMER

Maximaal kunnen hier 6 personen neerstrijken.
Een dagdeel (4 uur of deel daarvan) kost €88,-. De huur voor de hele dag is €132,-.

Kunst of Kitsch? De op woonwagen chique of mooier gezegd neo-barok geïnspireerde roze kamer biedt een vergader- of werkplek tot 6 personen. Het huilend zigeunerkindje doet je beseffen dat je het slechter had kunnen treffen dan de vergadering waarin je verzeild bent geraakt. De virtuoze combinatie van een nep openhaard met de slechte Rembrandt kopieën maakt dit de meest geboekte zaal. Nu met gratis ongeëvenaard uitzicht op de tuin en het terras.

Drankjes en allerhande tussendoortjes worden gebracht of kom je lekker halen aan de bar. Ontbijt, lunch of borrel verzorgen we op verzoek ook.

Wil je deze zaal reserveren? Stuur een mail met de specificaties naar DOEJEDING at DEGROENEAFSLAG.nl en we sturen in ieder geval sneller dan de postbode een offerte terug.

Singer Theater De Groene Afslag.jpg

WILLIAM SINGER JR. JR. THEATER

Okay, de titel klinkt heel bombastisch, alsof Sammy Davids Jr. ieder moment uit de coulisse kan lopen. Da’s niet waar. Niet in de laatste plaats omdat die al 30 jaar dood is en de ouwe Singer al 75 jaar. Het is een klein maar bijzonder zaaltje met 18 oude theaterstoelen, gekregen van het Singer Theater, samen met het Singer Museum, het culturele kloppend hart van ’t Gooi.
Hier hangt een beamer en kunnen presentaties, mini-persconferenties of doorlopende filmvoorstellingen gehouden worden.

Net zoals alle andere kleine zaaltjes kost ons theatertje €88,-. Het gebruik voor de hele dag is €132,-.

Er staan louter stoelen en geen tafels, dus drankjes kunnen er makkelijk genuttigd worden, maar eten wordt wat onhandig. Maar we dekken met liefde en plezier een tafel voor jullie in het restaurant.

Wil je deze zaal reserveren? Stuur een mail met de specificaties naar DOEJEDING at DEGROENEAFSLAG.nl en we sturen zo snel was we kunnen typen een begroting terug.

VERGULDE HOUTSNIPZAAL.jpg

VERGULDE HOUTSNIPZAAL

De huurprijs voor een dagdeel is €251,- (voor 4 uur of deel daarvan). Voor een hele werkdag kost het €376,- (en een paar stoflongen ;-).

Serieus duurder dan de andere zalen van dit formaat, maar de voormalige directieburelen (gelegen op de begane grond!) zijn beschikbaar voor exclusieve vergadersessies waar de rechterhersenhelft extra aangesproken moet worden. Creativiteit sijpelt hier langs de muren. In deze zaal is met succes alle gekkigheid bedacht die De Groene Afslag tot De Groene Afslag maakt.

Er staat standaard geen enorm LED scherm, maar er slingert wel een beamer waarmee alles wat je hartje begeerd op de verveloze muur geprojecteerd kan worden.

Wil je deze zaal reserveren? Stuur een mail met de specificaties naar DOEJEDING at DEGROENEAFSLAG.nl en we laten je per omgaande weten of het kan, hoe het zit en wat het kost met alles wat je erbij zou willen.

erfgooiers.jpg

ERFGOOIERS 2.0 CAFÉ

Aanpalend aan het grote café restaurant is een apart bruin café gecreëerd voor besloten borrels. Je wordt bediend vanuit de grote bar, maar op verzoek kan je er ook zelf cafeetje spelen en sluiten we er een tap aan waar jij de kastelein bent.

Voor bedrijven geldt een huurprijs van €250,- per dagdeel. Voor particulieren een omzetgarantie, maar die varieert al naar gelang jouw partij binnen of buiten de reguliere openingstijden valt.

Wil je ons cafeetje reserveren? Stuur een mail met de specificaties naar DOEJEDING at DEGROENEAFSLAG.nl en we nemen contact op om teen & tander kort te sluiten.

Leuk om te weten: die Erfgooiers, dat is wel een bijzonder fenomeen. Aan het eind van de 13de eeuw gaf Graaf Floris de Vijfde zijn landarbeiders het (erf)recht de Gooise heide, akkers en stuifduinen voor eigen opbrengst te verbouwen. Heel bijzonder, Graaf Floris was zijn tijd eeuwen vooruit. Vele Gooise voormalige keuterboerenfamilies hebben daardoor een zeer goed gedocumenteerde familiegeschiedenis. Grote delen van hun land vormen 800 jaar de kern van het Goois Natuurreservaat. In de jaren 70 van de vorige eeuw is het erfrecht stopgezet en komen er geen Erfgooiers meer bij. Zonde!

De Groene Afslag wil graag van het Erfgooiers 2.0 Café een verzamelplaats maken voor oude Erfgooiers en hun families, maar ook voor alle anderen die graag de Gooise natuurpracht willen laten vererven. Niet zozeer aan hun eigen kroost, maar aan de kinderen van eenieder, de volgende generaties.