Over onze bewoners #1 | De AltijdWerkplaats

Het zoemt altijd bij De Groene Afslag. Iedere dag komen bedrijven bij ons lang om in een van onze vergaderzalen duurzame knopen te ontrafelen. Maar naast deze bedrijven die komen en gaan zijn er ook een aantal groene koplopers die vaste kantoorruimte bij ons huren. Die noemen we ‘onze bewoners.’

Hoog tijd om die bewoners stuk voor stuk voor te stellen, want ze hebben allemaal een geweldige missie. We beginnen vandaag gewoon vooraan het alfabet bij de A van AltijdWerkplaats.

Zoals de AltijdWerkplaats het zelf schrijft: ‘Wij willen natuurinclusief denken en handelen bevorderen en de biodiversiteit vergroten waarmee we tegelijkertijd lokaal toekomstbestendig werk en meer economische zelfstandigheid creëren. Alle uitgevoerde activiteiten bevinden zich op het snijvlak van natuur, inspiratie en educatie, circulariteit (reduce/re-use) en het creëren van werk in opdracht, en voor onszelf.”

Zodra je het terrein van De Groene Afslag komt oplopen zie je de eerste locatie van de AltijdWerkplaats. Een prachtige werkruimte in de oude badloods uit de tijd dat hier nog soldaten sliepen. Het werk van de AltijdWerkplaats zie je overal op ons terrein terug. De tafels waar je aan zit, het inheemse groen op ons terras, de marktkramen op onze markt en de stoom die je aftapt van onze zonnepanelen. Allemaal dankzij de AltijdWerkplaats.

Verderop ons terrein heeft de AltijdWerkplaats een fietsenmaker. Onwijs handig, want wij willen natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen op de fiets naar De Groene Afslag komen. De AltijdWerkplaats barst van dit soort initiatieven die ervoor zorgen dat iedereen die wil werken, kan werken.

Daarnaast hebben ze nog een prachtige locatie in Bussum: De Groene Ruijter. Een oud schoolgebouw wat is omgetoverd tot inspiratielocatie met werkplekken en ruimte voor evenementen. Hier gebeurt zoveel, dat je echt even een kijkje moet nemen op hun website om het allemaal te zien: www.altijdwerkplaats.nl


AltijdWerkplaats, wat zijn we blij dat jullie erbij zijn!

 

Rob en Regina, oprichters van De AltijdWerkplaats met de Bussumer van het Jaar-award.