Gerechten vol groenten zien er prachtig uit, geven veel verschillende voedingswaarden en zijn belangrijk in de duurzame gastronomie. Minder dierlijke eiwitten en vetten eten helpt de planeet. Maar in de doordeweekse drukte ontbreekt het soms aan inspiratie of de ervaring om ermee aan de slag te gaan. Maar ja, jullie willen wel plantaardig eten. Dus haal je maar weer iets kant en klaars. Of alles alvast gesneden. Maar ja, je weet niet precies wat erin zit, haalt veel plastic in huis en of het nou echt vers is?
Heb je wel eens van mealpreppen gehoord? Met een handige boodschappenlijst en denkend als een chef kun je in aantal uur alles klaarmaken om de hele week met je partner en / of gezin lekker gezond en vers te eten. Dan hoef je op de dag zelf alleen nog paar kleine handelingen te doen en even de boel op te warmen. Vers huisgekookt binnen 30 minuten op tafel. Natuurlijk is daar een beetje handigheid voor nodig, dus dat leren we je op de masterclass mealpreppen:
• Vers met groenten, bonen en granen koken – ook de wat onbekendere
• Handig omgaan met je ingrediënten, zodat je bijna niets weggooit
• Verse maaltijden binnen 30 minuten op tafel
• Kleurrijk en aantrekkelijke maaltijden maken
• Met het seizoen meekoken
Intructeurs Femke van de Heuvel en Sheila Struyck helpen je op weg met technieken en ingrediënten die je elke dag kunt gebruiken. Deze restaurant- en cateringchefs koken graag plant-based en maken met veel plezier mooie bordjes waar zelfs de meest verstokte carnivoor van gaat watertanden. Het cadeautje aan jezelf is dat je aan het einde van de dag voor de hele week eten mee naar huis neemt (voor 2 personen.) Neem dus wat eigen bakjes mee om het te vervoeren.
Na deze lessen:
• Kun je met veel zelfvertrouwen snel een week voorbereiden
• Weet je hoe je voedselverspilling in je huishouding kunt voorkomen
• Heb je nieuwe technieken geleerd om het lekkerste uit groenten te halen
• Ken je de tips en tricks over gerechten tegelijkertijd maken
• Weet je wat je moet doen om blije gezichten te zien voor je veggie dishes.
• Weet je hoe je alles zo kunt voorbereiden dat je tijd over hebt doordeweeks omdat je maar 1 keer per week boodschappen hoeft te doen.
• En…ga je met alle recepten naar huis!
Datum: 17 maart 2024
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Plaats: De Groene Afslag
Ticket: €150,00 incl. koffie, thee, water en incl. vijf maaltijden voor twee personen via https://bit.ly/42cGaX2
Lunch voor eigen kosten. Maximaal 8 deelnemers