Terug naar alle evenementen

11 NOVEMBER | Lezing Circulair wonen, bouwen en verbouwen

  • De Groene Afslag 117 Amersfoortsestraatweg Laren, NH, 1251 AV Netherlands (kaart)

We lezen erover in de krant of elders. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk precies?

Bouwactiviteiten zorgen voor bijna een kwart van de luchtvervuiling ter wereld. Door anders te ontwerpen, anders te (ver)bouwen en andere materialen te gebruiken kunnen we (ver)bouwend bijdragen aan een toekomstbestendige wereld. Tijdens deze avond lichten we een tipje van de sluier van wat er allemaal komt kijken bij circulair (ver)bouwen, wonen en/of werken. De avond wordt afgesloten met een rondleiding in de Groene Afslag die barst van de inspirerende kamers en zalen waar het circulaire gedachtegoed kan worden gezien, geproefd en beleefd.

Na deze avond kijk je met andere ogen en zie je als het goed is heel veel fantastische nieuwe mogelijkheden.

Datum: maandag 11 nov 2024
Tijd: 19.00 - 20.45 uur
Loctie: De Groene Afslag
Prijs inclusief een welkomstdrankje € 25,00
Ticket via https://bit.ly/4d69R0A

Eet je mee? Van 18.00 tot 19.00 uur serveren we een plant-based daghap voor € 15,00 p.p. Reserveer je plek via de website www.degroeneafslag.nl

Docent Sanne Oomen
Ik ben geboren in 1980 in Laren in een groot familiehuis, waar wij met opa, oma, tante en het gezin woonden. Dit was het eerste van een reeks fijne en bijzondere huizen waar ik in mijn leven gewoond heb. Oog voor bijzondere gebouwen werd er dan ook met de paplepel ingegoten. Verder ben ik ‘het product’ van een (tropen)arts en een kunstenares. Het analytische van mijn vader en een kleurrijke scheut creativiteit van mijn moeder. Het was dan ook niet raar dat ik als dertienjarige op vakantie in Florence al besloot om architect te worden.

Ik ben sportief, al beperkt zich dat nu vooral tot oefeningen op de evenwichtsbalk: Kunstig de balans zoeken tussen fulltime ondernemer en fulltime moeder, want beide kunnen niet in deeltijd. Maar als er de tijd is ben ik aan het ‘zijn’ in het bos, zit ik op een racefiets, lig ik op een yoga mat, of ben ik ergens inspiratie aan het opdoen. (daarvoor ga ik ook graag op reis, al is dat nu, met kleine kinderen, even wat minder).

Of ben ik aan het beeldhouwen. Want dat is toch echt een tweede passie, vol kruisbestuivingen met die andere, de architectuur. Sculpturaal, uit het niets iets ruimtelijks scheppen, met mijn blote handen.

Wat kan ik nog meer kwijt over mezelf? Ik heb zelden het hoogste woord, maar daardoor wel heel goede oren. Ik heb het geluk dat ik mijn eigen duurzame droomhuis al gebouwd heb, (the dutch Mountain) wat mij veel kennis heeft opgeleverd die goed van pas komt bij het realiseren van de dromen van anderen en het realiseren van de huidige maar ook de nieuwe Groene Afslag.

Voor wie nog iets meer van mijn vakinhoudelijke achtergrond wil weten verwijs ik graag naar mijn site https://www.oomenontwerpt.nl/wie/ of linkedin-profiel.