Terug naar alle evenementen

18 NOVEMBER | Lezing De Duurzame Keuken

  • De Groene Afslag 117 Amersfoortsestraatweg Laren, NH, 1251 AV Netherlands (kaart)

Een avond voor iedereen met een duurzaam hart en liefde voor lekker eten.

Je zult leren wat ‘de duurzame keuken’ inhoudt, welke aandachtspunten daaronder vallen en waarom deze van belang zijn. Zo ontdekken we dat we door kleine dagelijkse veranderingen samen een groot verschil kunnen maken. En….na afloop proeven we de daghap uit eigen keuken om de gedachte achter de cursus ook te ervaren en vooral te proeven hoe lekker duurzaam koken is.

Datum: maandag 18 november 2024
Tijd: 16.45 - 19.00 uur
Plaats: De Groene Afslag
Prijs € 37,50, inclusief duurzame daghap na afloop
Los kaartje € 25,00
Tickets via https://bit.ly/4fmJt41

“We moeten de manier waarop we eten en voedsel produceren veranderen. Het kan gemakkelijk zo veel beter, beter voor de natuur, voor onszelf en ook voor onze smaakpapillen”.

De Groene Afslag hanteert duurzame principes in haar keuken. Geen betere plek daarom voor een avond over hoe we ook thuis anders kunnen koken en eten en daarmee de wereld een beetje mooier kunnen kleuren.

Tijdens deze avond laat Sheila in vogelvlucht zien waar onze keuzes impact hebben en hoe wat dat anders kunnen doen. Hoe we bijvoorbeeld alles kunnen gebruiken en daardoor minder verspillen, hoe we planten (noten granen, knollen, bonen, groenten) een hoofdrol kunnen geven of hoe we met de seizoenen kunnen koken en waarom dat belangrijk is en ga zo maar door. Ze laat zien hoe we met kleine veranderingen drie keer per dag een groot verschil kunnen maken. Na afloop proeven we de daghap van De Groene Afslag om de gedachte achter de cursus ook te ervaren.

Deze avond is voor iedereen met een duurzaam hart en liefde voor lekker eten.

Docent Sheila Struyck
Na lang gewerkt te hebben als marketing en transformatie expert in het bedrijfsleven is Struyk nu ‘chef sustainable gastronomy’. Ze volgde de klassiek chefs opleiding op de Cordon Bleu, maar is sindsdien op een plantforward missie. Voor Food Inspiration schrijft ze over duurzame vraagstukken gastronomie. Ze kan je niet alleen inspireren maar ook helpen met vraagstukken als leidinggeven, motiveren en transformatie.”

Latere gebeurtenis: 25 november
25 NOVEMBER | Film Tomorrow