Terug naar alle evenementen

28 OKTOBER | Film I am the river, the river is me

  • De Groene Afslag 117 Amersfoortsestraatweg Laren, NH, 1251 AV Netherlands (kaart)

Māori-rivierhoeder Ned Tapa neemt een groep mensen mee op een vijfdaagse kanotocht over de heilige rivier de Whanganui. Deze rivier in Nieuw-Zeeland kreeg in 2017 als eerste rivier ter wereld dezelfde rechten als de mens. Het was het resultaat van een jarenlange juridische strijd van de Māori, die de rivier zien als volwaardig, spiritueel wezen. Onder de deelnemers van de kanotocht was ook de filmploeg die deze inspirerende tocht vastlegde.

Datum: maandag 28 okt 2024
Tijd: 18.00 - 21.00 uur
Plaats: De Groene Afslag, Amersfoortsestraatweg 117, Laren
Prijs inclusief daghap tussen 18.00 en 19.15 uur € 25,00
- Alleen film vanaf 19.15 uur: €10,-
Tickets via https://bit.ly/3Wh9sB6

Naast de filmploeg bestaat de groep uit internationale watervertegenwoordigers en activisten, die zich allemaal verenigen om één gezamenlijk doel: een fundamentele verandering teweegbrengen om onze planeet te beschermen voor toekomstige generaties. Ze doen hiervoor een beroep op de eeuwenoude wijsheid van de rivier, want Ned Tapa gelooft: “Als je zit en luistert, zul je het land horen zingen. Allemaal samen, verweven, in harmonie, synchroon.” De groep omarmt de geest van de rivier volledig en laat zich langzaam meevoeren langs de adembenemende landschappen en de echo’s van het koloniale verleden.

Ten tijde van de klimaatcrisis is de wijsheid van inheemse stammen belangrijker dan ooit. De waardesystemen die zij ten aanzien van natuur en gemeenschap hanteren lijken mijlenver van onze westerse samenleving te staan, maar zijn cruciaal voor ons toekomstig leven op aarde. I Am the River, the River Is Me is daarom meer dan een documentaire: het is een call to action om het rigoureus anders te gaan doen.