Wat we je voorschotelen | onze leveranciers # 2

Over wat we je voorschotelen is goed nagedacht. We hebben een leuke selectie leveranciers bij elkaar verzameld, al zeggen we het zelf. In deze post stellen wij drie van onze fijne leveranciers aan je voor: Wilder Land, The Good Roll en Green Brush.

Wilder Land

De keuze voor Wilder Land was voor De Groene Afslag vanzelfsprekend omdat de thee ten eerste heerlijk is maar ook omdat Wilder Land samenwerkt met lokale boeren die inheemse en lokale gewassen inplanten. Door zo divers te planten komen er ook allemaal belangrijke dieren op af zoals bijen, vlinders en vogels. In Nederland hebben wij heel veel weilanden waar maar 1 soort gras staat, dit vindt Wilder Land zonde en slecht voor de biodiversiteit. Zo werkt Wilder Land samen met een aantal boeren om de biodiversiteit te stimuleren. Dit doen ze door het inzaaien van meer inheemse kruiden of (on)kruiden en zo krijgen we steeds meer gezonde weilanden en akkers. (Wilder Land, z.d.)

 
 

The Good Roll

Goed en duurzaam toiletpapier vinden wij net zo belangrijk als lekkere plantaardige melk daarom kiest De Groene Afslag voor The Good Roll. The Good Roll toiletpapier is gemaakt van 100% Europees gerecycled papier en/of van bamboe. De missie van The Good Roll is om ervoor te zorgen dat er overal schone en veilige toiletten zijn met 50% van de nettowinst bouwen ze toiletten in Ghana. The Good Roll is ontstaan uit een gezamenlijke frustratie. Wereldwijd zijn er 2,3 MILJARD mensen die geen schone/veilige toiletten tot hun beschikking hebben, dat is 1/3 van de bevolking! Daarnaast worden er elke dag 27.000 bonen gekapt om toiletpapier van te maken. Dit is dus goed mis vonden de makers van The Good Roll en zo zijn ze op het idee van The Good Roll gekomen. (The Good roll, z.d.)

 
 

 Green Brush

Wie kijkt er nou graag naar een gebruikte toilet borstel? Niemand inderdaad, wij bij De Groene Afslag ook niet en daarom gebruiken wij de Green Brush toiletborstels omdat de Green Brush verschillende problemen oplost. Zo is de Green Brush 100% duurzaam en circulair. Ook is de Green Brush mooi voor het oog, geen vervuilde borstel in het zicht, is het makkelijk schoon te houden en ze hangen aan de muur zodat je niet onhygiënisch op de grond staan. (Greenbrush®, 2022)