Flessenpost! Onze zomerse nieuwsbrief

Bovenste beste jij,

Er zijn zoveel ontwikkelingen rond De Groene Afslag en De Veranderschool en we kunnen niet wachten om je alles te vertellen! Maar daar gaan we wel mee wachten. Want wij weten best wel dat iedereen al ingecheckt is op de camping en uitgelogd op de mail. Maar ons zomerprogramma en de agenda van De Veranderschool willen we je niet onthouden.


Zomeren bij De Groene Afslag

Deze week is ons tropenrooster ingegaan en deze duurt tot 25 augustus. Kom chillen in een hangmat met een cocktail, lekker lunchen of genieten van de livemuziek en BBQ. Zo ziet de week eruit bij De Groene Afslag:

Maandag: gesloten  
Dinsdag: gesloten  
Woensdag: 10.00 - 17.00 uur 
Donderdag: 10.00 - 17.00 uur 
Vrijdag: 10.00 - 19.00 uur + livemuziek 17.00 - 19.00 uur 
Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur 
Zondag: 10.00 - 17.00 uur + BBQ vanaf 12.00 uur 


Het nieuwe (verander)schooljaar

Hoe zomer, hoe slomer…. Zoals Loesje het zo treffend zegt. Langzamerhand raken we met De Veranderschool in een zomerstand. Precies wat de bedoeling is van vakantie, de vertraging opzoeken en ontspannen. In september nemen we jullie uitgerust en opgeladen weer mee om de wereld van morgen die slinger te geven die het nodig heeft. 

 

Over hoop gesproken …

Kate Raworth komt weer bij ons op bezoek! Ze gaat in gesprek met niemand minder dan onze eigen Kees Klomp, grondlegger van de betekeniseconomie in Nederland. Dit is ook meteen de aftrap van een nieuwe maandelijkse lezingenreeks ‘Over hoop gesproken’ waarin Kees Klomp iedere maand in gesprek zal gaan met een (inter)nationaal icoon uit de nieuwe economie.


Het paradepaardje 

20 september gaat de volgende editie van ons paradepaardje Economics for Change van start. Deze cursus zal je op vele vlakken raken. Je zal hart-, hoofd- en handvatten krijgen om in deze tijd van transformatie koers te houden om onderdeel te blijven van toekomstbestendige oplossingen. Én dat samen met een klas vol andere ‘groene bolletjes’.

 

Voor de dwarsdenkers

Wil je de activist in jezelf wakker kussen? Tessa Wernink, co-founder van Fairphone, neemt je in de cursus ‘Activisme op de Werkvloer’ mee in de kracht van bottom-up en van binnenuit verandering. Deze cursus is voor iedereen die een positieve impact wil maken op de werkvloer. Want organisaties hebben dwarsdenkers nodig om verandering teweeg te brengen!


Dat lijkt ons wel weer genoeg voor een nieuwsbrief. We zien je graag eerdaags op ons terras met een cocktail of in september in de schoolbanken (zonder cocktail). 

We wensen je een hele fijne zomer!

Liefs het team van De Veranderschool en De Groene Afslag